Doğa, tavuklardan önce yumurta yapmayı öğrenmiş!

Cenevre Üniversitesi'nin araştırması, doğanın tavuklardan çok önce yumurta üretme mekanizmasına sahip olduğunu ortaya koydu. Bu bulgular, yaşamın tarihine ışık tutuyor.

Cenevre Üniversitesi araştırmacıları, doğanın "tavuk mu yumurta mı?" tartışmasına bilimsel bir yanıt sunabilecek önemli bir çalışmaya imza attı. Araştırma, tavuklardan çok önce yumurtaların var olabileceğini ortaya koyuyor.

MİLYAR YILLAR ÖNCESİNE YOLCULUK

Ekip, 2017’de Hawaii açıklarında deniz tortularında keşfedilen ve Chromosphaera perkinsii adı verilen tek hücreli bir organizmayı inceledi. Bu organizmanın yaklaşık bir milyar yıl önce yaşadığı ve çok hücreli yapılara dönüşebilen bir yaşam formu olduğu belirlendi.

EMBRİYONİK BENZERLİKLER

Nature dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, bu tek hücreli türün oluşturduğu üç boyutlu koloniler, hayvan embriyolarıyla benzerlik gösteriyor. Uzmanlar, bu yapının embriyonik gelişimin ilk aşamalarını andırdığını ve hayvan yaşamından önce benzer genetik mekanizmaların doğada mevcut olduğunu kanıtladıklarını açıkladı.

TAVUKLARIN ÖNCESİNDEKİ DOĞAL MEKANİZMA

Elde edilen veriler, doğanın kompleks organizmalar olan tavuklar ortaya çıkmadan çok önce yumurta üretme becerisine sahip olduğunu gösteriyor. Araştırmacılara göre, bu durum embriyonik gelişimden sorumlu genetik mekanizmaların hayvan yaşamından önce var olduğunu ortaya koyuyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.