Doğal gaz faturalarında yeni dönem başlıyor!

Doğalgaz faturaları için yeni bir düzenleme hayata geçiriliyor. Bu yeni dönemde fiyatlandırma tarifesi değiştirilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ortaklaşa çalışarak hazırladığı yeni düzenlemenin detayları açıklandı.

Doğal gaz faturalarında yeni bir dönem başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu konuda çalışma yürütüyor. Gelire göre fatura fiyatlandırması gündemde.

DOĞAL GAZ FATURALARINDA YENİ DÖNEM

Son üç yıldır ülkemizde yaşanan enflasyon ve yaşam pahalılığı, özellikle kış aylarında doğal gaz faturalarıyla daha da hissediliyor. Geçim sıkıntısı çeken milyonlarca vatandaşın gündeminde doğal gaz faturalarında yeni bir dönem başlıyor. Bakanlıkların üzerinde çalıştığı yeni düzenlemeye göre, vatandaşlar hane gelirine göre ödeme yapacak. 25 metreküp doğal gaz desteğinin sona ermesinin ardından, yeni bir fatura desteği yolda.

HANE GELİRİNE GÖRE HESAPLANACAK

Milliyet'in haberine göre, üç bakanlığın iş birliğiyle yürütülen bu çalışma, düşük ve yüksek gelirli vatandaşlar arasında farklı bir ücretlendirme yapılmasını öngörüyor. Hane gelirine göre kademeli fiyat uygulaması devreye girecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.