Doğalgaz sayaçlarında bu işlemi yapmayan yandı! O tarihe kadar değiştirmeyen ceza alacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2014-2019 arasında üretilen eski doğalgaz sayaçlarının yerine geçerli muayenesi olanlarıyla değiştirilmesini zorunlu kıldı. 2025'e kadar değiştirilmeyen sayaçlara ceza uygulanacak.

Bakanlık tarafından hazırlanan Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, 2014-2019 arasında üretilmiş doğalgaz sayaçları kullanıcılar tarafından belirlenen noktalara taşınarak muayeneye götürülmek zorunda.

DAMGA SÜRESİ GEÇMİŞ SAYAÇLARA İDARİ YAPTIRIM: DEĞİŞTİRMEYENLERE CEZAİ İŞLEMLER

Sayaçların tip onayının olmaması veya tip onayını etkileyecek değişikliklerin tespiti durumunda muayene süreci durdurulacak ve kullanıcıya yönelik idari işlemler başlatılacak. 2025'e kadar değiştirilmeyen sayaç kullanıcılarına damga süresi geçmiş ölçü aleti kullanma suçu nedeniyle idari yaptırım uygulanacak.

MUAYENE MÜRACAATI VE BİLDİRİM ZORUNLULUĞU: KULLANICIYA SORUMLULUK

Sayaç muayene müracaatları, kullanıcılar veya kullanıcı tarafından yetkilendirilen servisler tarafından ilgili il müdürlüklerine yapılacak. Ayrıca, 2014-2019 döneminde üretilmiş veya muayenesi bu tarihler arasında yapılmış gaz sayaçlarının listesi, kullanıcı tarafından Şubat 2025 sonuna kadar ilgili il müdürlüğüne bildirilmeli.

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİKLERİ VE YÜRÜRLÜK TARİHİ

Bakanlığın Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Ölçü ve Ölçü Aletlerinin Tamir ve Ayarını Yapacak Kişilere Verilecek Yetki Belgesi Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Matlaşmış bardakları kireçten arındıran yöntem
Yanmış tencereyi pırıl pırıl yapacak temizlik yöntemi
Tek damlası yaşlılık izlerini siliyor: Botoksun dışındaki en güçtü yöntem!
En akıllı çocuklar bakın hangi ayda doğuyormuş!
14 Mayıs: Tarihte bugün ne oldu?