Doğan Grubu uydu yayınını kesti, halk direndi: Tele1 tekrar yayında!

ABC Haber MerkeziYaklaşık bir yıldır yaptığı yayınlarla medyada fark yaratan Tele1 TV iktidarın uyguladığı reklam ambargosu yüzünden zor günler geçiriyor. Doğan Grubu frekans ücreti geciktiği için kanalın uydu yayınını...

ABC Haber Merkezi

Yaklaşık bir yıldır yaptığı yayınlarla medyada fark yaratan Tele1 TV iktidarın uyguladığı reklam ambargosu yüzünden zor günler geçiriyor. Doğan Grubu frekans ücreti geciktiği için kanalın uydu yayınını kesti. Halkın yoğun desteğinden sonra Doğan Grubu dageri adım attı. Sosyal medyada kendiliğinden ortaya çıkan '#direnTELE1' etiketi ve kanala yağan telefonlar sayesinde Tele1, birkaç saatlik aradan sonra tekrar uydu yayınına döndü.

Yayın kesintisini Tele1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Twitter hesabından duyurmuştu. Yanardağ yayının Youtube hesabından devam ettiğini belirterek, "Tele1 TV'nin kapatılması Türkiye'nin ayıbıdır" demişti.  

Yanardağ, tweetlerine takipçilerinden gelen ısrarlardan sonra kanalın telefon numarasını paylaştı ve "TELE 1'e destek kampanyası kapsamında izleyici sponsorluğu için hesap numarası vereceğiz. Bunun için kanalı arayabilirsiniz" demişti. Bu çağrının hemen ardından kanalın santrali kilitlendi, çağrılara bakılamaz hale geldi. 

TÜRKİYE SAHİP ÇIKTI
Türkiye, gerçeklerine, haber alma hakkına; kanalına sahip çıktı. Halkın hem kanalı arayarak yaptığı maddi destek, hem de sosyal medyadan yağan destek açıklamaları, Doğan Grubu'na da geri adım arttırdı. 

Şimdi, arkasında hiçbir sermaye grubu olmadan yayın hayatına durmaksızın devame edecek olan Tele1'e daha fazla destek olma zamanı. 

Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, "TELE 1 yayınları yeniden başladı. Uydu, D-Smart ve Digiturk-Türksat paketinden yeniden yayındayız. Bu halk büyük desteğiyle oldu. Teşekkürler" dedi.

Tele1'e ulaşmak ve desteğinizi vermek için bu numarayı arayabilirsiniz:

0212 963 10 51

Kanalın resmi Twitter hesabından da şu açıklama yapıldı:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Yeni bir hizmet başlatıldı: 2015 yılından sonra çocuk sahibi olanlara nakit yardımı
İmamoğlu, İstanbulluyu müjdeye boğdu: O hizmet artık sınırsız ve ücretsiz!
Farah Zeynep Abdullah İmaj yeniliği ile göz doldurdu! 'Çok yakışmış'
Kredi kartını temassız ödeme limitleri değiştirildi
"Tek bir gayemiz vardır, o da Netanyahu yönetimini ateşkese zorlamaktır"