Doğan Holding’de ''Karargah Rahatsız' düşüşü

Hürriyet Gazetesi’nde Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın Genelkurmay Başkanlığı kaynaklarına dayanarak hazırladığı “Karargah Rahatsız'' haberinin ardından yaşanan hareketlilik sürüyor. Gazete’nin Genel Yayın Yönetmeni...

Hürriyet Gazetesi’nde Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın Genelkurmay Başkanlığı kaynaklarına dayanarak hazırladığı “Karargah Rahatsız'' haberinin ardından yaşanan hareketlilik sürüyor. Gazete’nin Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin görevinden alınmış ve yerine Fikret Bila getirilmişti. Bu olayın ardından Hande Fırat da istifa etmiş ve Aydın Doğan hakkında da Petrol Ofisi’nde örgütlü yakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasıyla Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan hakkında da zorla getirme kararı verildi.

Bütün bu hareketlilik, holdingin borsadaki hisselerinde düşüş yaşanmasına sebep oldu.

Cumhuriyet’in aktardığına göre ilk seansı yatay tamamlayan Doğan Holding hisseleri, kararın basına yansımasının ardından ikinci seans başlangıcında sert satışlarla karşılaşarak yüzde 7 düşüşle 0.66'ya kadar geriledi. Kayıplarının bir kısmını telafi eden hisse saat 1420'de yüzde 2.82 düşüşle 0.69 liradan işlem görüyor.

Grup hisselerinden Hürriyet Gazetecilik ise yüzde 3 civarı satışın ardından kayıplarını telafi ederek yatay seyrediyor. BIST-100 ise yüzde 1.76 yükselişte.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.