Doğanın Kayıp Hazinesi: Somerset’teki Fosil Ormanı Keşfedildi!

İngiltere'nin Somerset bölgesindeki falezlerde dünyanın en eski fosilleşmiş ormanı keşfedildi! Cardiff ve Cambridge Üniversiteleri araştırmacıları, palmiye ağaçlarını andıran 300 milyon yıllık ağaç fosillerini ortaya çıkardı. Keşif, doğanın geçmişine ışık tutuyor.

İngiltere'nin Somerset bölgesindeki Minehead'deki yüksek rakımlı falezlerde bulunan dünyanın bilinen en eski fosilleşmiş ormanı, Cambridge ve Cardiff Üniversiteleri'nden araştırmacılar tarafından keşfedildi. Bu keşif, 300 milyon yıl öncesine uzanan doğal bir mirası ortaya çıkararak bilim dünyasını heyecanlandırıyor.

İngiltere'nin Güneybatı kıyılarında, Somerset bölgesindeki Minehead'deki yüksek rakımlı falezlerde, bilim insanları Cambridge ve Cardiff Üniversiteleri'nden araştırmacılar tarafından keşfedilen dünyanın bilinen en eski fosilleşmiş ormanı, büyük ilgi uyandırıyor. Bu fosilleşmiş orman, Britanya'daki en eski fosilleşmiş ağaçları ve dünyanın en eski ağaçlarını içeriyor. Palmiye ağaçlarını andıran bu ağaçlar, günümüzdeki ağaçların "prototipi" olarak kabul ediliyor. En büyükleri iki ila dört metre uzunluğunda olan bu ağaçların fosilleri, yüzlerce milyon yıl önce nehir yataklarını ve kıyı şeritlerini nasıl dengede tuttuklarını gösteriyor. Cardiff Üniversitesi'nden Dr. Christopher Berry, bulguları "evine çok yakın bir yerde" görmekten büyük heyecan duyduğunu ve bu keşfin önemini vurguluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD, Ukrayna'ya yönelik 400 milyon dolarlık yeni yardımı duyurdu
Ukrayna, Rusya'ya Karşı F-16 Uçakları İçin Hazırlanıyor
Rio Grande do Sul'da Sel Felaketinde Elon Musk'ın Yardımı: 1000 Web Anteni Bağışlandı
Nijerya Senatosu, Uyuşturucu Kaçakçılarına İdam Cezası Getiren Tasarıyı Kabul Etti
Kiev Yetkilileri: Rus Saldırı Girişimi Püskürtüldü, Siviller Tahliye Ediliyor