Doğayı talan edecek maden faaliyetlerine karşı çıkan köylüler tehdit edildi!

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki Örencik köyü yakınlarına yapılması planlanan altın ve gümüş madeni projelerine karşı çıkan köylüler tehdit edildi.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki  Örencik köyü yakınlarına yapılması planlanan altın ve gümüş madeni projelerine karşı çıkan köylülerin tehdit edildiğini açıkladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini iptal etmesi gerektiğini belirten Kasap, altın ve gümüş madenciliği faaliyeti yürüten şirketin şahıs arazileri üzerinde faaliyetini genişletmek istediğini ifade etti. Kasap, Avcılar ve Örencik köyü sakinlerinin ilgili şirkete topraklarını satmak istemediği için tehdit edildiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının daha önce de Kütahya’nın Gediz İlçesinde yer alan ve Gediz havzası için büyük bir öneme sahip olan Murat Dağı’nda altın madeni çıkarılması için “ÇED” olumlu kararı verdiğini belirten Kasap, hem bilirkişi raporu hem de açılan davalar sonucunda bölgede altın madeni çıkarılması kararının iptal edildiğini hatırlatarak aynı mücadelenin şimdi de Örencik ve Avcılar köyü için söz konusu olacağını da belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
'Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde