Doğrulanmış ilan uygulaması otomotivde de başlıyor!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, MÜSİAD'ın Türkiye Yüzyılı'nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu Toplantısı'na katıldı. Küresel durgunluğa rağmen Türkiye’nin 2023'te %5,1 büyüdüğünü ve otomotiv ihracatının 26,9 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Selçuklu Kongre Merkezi'nde MÜSİAD'ın düzenlediği Türkiye Yüzyılı'nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu Toplantısı'na katıldı. Bu etkinlikte, MÜSİAD’ın faaliyetlerine destek vermeye özen gösterdiğini belirtti.

Gürcan, dünyada salgın sonrası yaşanan ciddi küresel durgunluğa değinerek, Türkiye'nin de bu durumdan etkilendiğini ifade etti. Ancak buna rağmen Türkiye’nin, küresel ticaretteki duraklamaya rağmen üretim, istihdam ve ihracat artırma konularında hızla ilerlemeye devam ettiğini söyledi. Gürcan, Türkiye’nin son 16 çeyrektir kesintisiz büyüme kaydettiğini ve 2023'te %5,1’lik bir büyüme gerçekleştirdiğini vurguladı.

Otomotiv ana sanayi ihracatının 2023’te 19,4 milyar dolara ulaştığını hatırlatan Gürcan, yan sanayi ile birlikte toplam ihracatın 35 milyar doları aştığını belirtti. Ayrıca, otomotiv sektörünün 2024 yılının ocak-eylül döneminde %5,3'lük bir büyüme göstererek 26,9 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiğini, bunun da tarihi bir rekor olduğunu ifade etti.

Gürcan, ilan platformlarına kimlik ve yetki doğrulama yükümlülüğü getirildiğini kaydetti. Bu sistemle, ilanların sadece TC kimlik numarası onaylanmış kişiler ve yetki belgesi olan firmalar tarafından verilmesinin sağlandığını belirtti. Konut ilanlarının bu uygulamanın bir parçası olarak geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girdiğini ve yıl başında tamamen devreye gireceğini söyledi. 

Ayrıca, konut ilanı vermek isteyenlerin e-Devlet üzerinden işlem yapacaklarını ve otomobil ilanları için de benzer bir sistemin kısa sürede hayata geçirileceğini duyurdu. Gürcan, otomotiv sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısı oluşturma yönündeki çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Programa, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MÜSİAD Genel Başkan Vekili Ahmet Doğan Alperen ve MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı ile diğer davetliler katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.