Doğu Perinçek'ten Galatasaray ve Fenerbahçe'ye tepki: "Birden Atatürkçü kesildiler"

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Süper Kupa kriziyle ilgili olarak Fenerbahçe ve Galatasaray'ı eleştirerek, takımların Suudi Arabistan'da ABD emperyalizmi ve İsrail siyonizmine karşı durmaları gerektiğini savundu.

Süper Kupa kriziyle ilgili tepkiler devam ederken, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı eleştirerek, takımların Suudi Arabistan'a giderek Filistin dayanışması göstermeleri gerektiğini ifade etti. Perinçek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Galatasaray ve Fenerbahçe sahaya ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı mücadele pankartlarıyla çıkmalıydı. O zaman Arap halkıyla yürek yüreğe birleşirlerdi" dedi.

PERİNÇEK: "YÖNETİMLER TÜRK MİLLETİ İLE ARAP ÜLKELERİ ARASINI AÇMAK İSTİYOR"

Perinçek, Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimlerini eleştirerek, "Neden Almanya'ya veya Fransa'ya giderken Atatürkçü değiller de tam Suudi Arabistan, Çin ve İran'la iyi ilişkilere yönelince Atatürkçü kesildiler?" diye sordu. Türk takımlarının bu ülkelerde birden Atatürkçü kesildiğini belirten Perinçek, "Onları yönlendiren var. Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimleri Türkiye'de Atatürkçü mevzilerde görmüyoruz. Suudi Arabistan'da birden Atatürkçü kesildiler. Onları yönlendiren var. Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimleri Türk milletiyle Arap ülkelerinin arasını açmak isteyen emperyalistlere alet oldular" ifadelerini kullandı.

"HER ÜLKENİN HUKUKU VE EGEMENLİĞİ VAR"

Perinçek, paylaşımında, "Her ülkenin egemenliği var. Her ülkenin hukuku var. Suudi Arabistan'da maç yapmayı kabul ettiğinize göre, o ülkenin egemenliğine ve hukukuna saygı göstereceksiniz. ABD ve İsrail'in dolduruşuna gelmeyeceksiniz. ABD emperyalizmine, Avrupa emperyalizmine, İsrail siyonizmine karşı Atatürkçü mevzide olmayanlar, Araplara karşı birden Atatürkçü kesildiler. Mustafa Kemal, Batı emperyalizmine karşı savaşın kahramanıdır ve Arap ülkelerinin ve halklarının dostudur" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı