Doğu ve Güneydoğu Anadolu Ticaret Borsaları, ÜPAK Sistemi'nin Geleceğini Belirledi

Diyarbakır'da düzenlenen ÜPAK Toplantısı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ticaret borsalarının bir araya gelerek tarım sektöründe çözümler üretmeyi hedeflediği önemli bir etkinlik oldu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde faaliyet gösteren 15 ticaret borsasının katılımıyla gerçekleşen Ürün Piyasası Aracı Kurumları (ÜPAK) Toplantısı, tarım sektörünün geleceğine yön verecek önemli kararların alındığı bir platform oldu. Diyarbakır Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Adıyaman'dan Şanlıurfa'ya kadar uzanan bölge ticaret borsalarının liderleri, ÜPAK sistemi ile tarım piyasalarında yaşanan fiyat belirsizliğini azaltmayı ve sektörün finansman sorunlarına çözüm üretmeyi hedefliyor.

ÜPAK: TARIMIN GELECEĞİNİ BELİRLEYEN YENİ AKTÖR

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, toplantının açılış konuşmasında ÜPAK sisteminin tarım piyasalarında önemli bir değişim başlatacağını vurgulayarak, "ÜPAK, Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) çatısı altında aracılık hizmeti sunacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde bir bölgesel ÜPAK kurma kararı alarak, tarım ticaretinde çığır açmayı planlıyoruz" dedi.

Toplantıda, ÜPAK sisteminin nasıl oluşturulması gerektiğine dair detaylı bir sunum yapıldı. Özellikle TÜRİB'de işlem yapacak olan ticaret borsalarının sermaye taahhütleri konuşulurken, bu yeni oluşumun tarım ticaretine katkı sağlaması hedeflendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında kira fiyatları artacak mı?
Bu yöntemle hem su masrafı azalıyor hem de yabani ot kalmıyor!
Sosyal medya kullanıcılarının eğitilmesi gerekiyor!
Rize'nin çay ihracatı belli oldu: 4 ayda ne kadar?
Altın fiyatları rekor kırıyor!