Doktor ücretlerini geride bırakan meslek! 150 bin TL maaşla işçi bulamıyorlar: İşte o meslek...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin yayınladığı rapora göre, inşaat sektöründe orta aşama elemanlara olan talep, maaşları doktor ücretlerini geçecek seviyelere taşıdı. İşte detaylar...

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), inşaat sektöründeki önemli gelişmeleri içeren "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nu açıkladı. Rapor, sektördeki büyük bir talep artışını ve istihdam sorunlarını gözler önüne serdi.

YÜKSEK ÜCRETLERLE İŞ VAR, ANCAK İŞÇİ YOK! MAAŞLAR 150 BİN TL'YE KADAR ÇIKTI

Rapora göre, inşaat sektöründe orta aşama elemanlara olan talep, doktor ücretlerini bile geride bırakacak seviyelere ulaştı. Demirci, kalıpçı, iş makinesi operatörü gibi meslek gruplarında iş bulmak zorlaşırken, bu meslekleri bilenlerin aylık ücretleri 150 bin liraya kadar çıkıyor. Ancak, bu yüksek ücretlere rağmen sektörün karşılaştığı en büyük sorun, işçi bulma zorluğu olarak öne çıkıyor.

İSTİHDAM SORUNU VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Raporda, işçilik endeksindeki belirgin artışın sektörü etkilediği, ara eleman sorununun derinleştiği ifade edilerek, çözüm için eğitim politikalarında köklü değişikliklere ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. Gençlerin tamamının üniversiteye yönlendirilmesi yerine meslek ve sanat okullarına yönlendirilmesi gerektiği belirtilerek, mevcut sistemin değişmesi gerektiği vurgulandı.

TÜRK İNŞAAT SEKTÖRÜNDE REKOR DÜZEYDE PROJELER

Raporda, Türk inşaat sektörünün 1972 yılından bu yana 135 ülkede üstlenilen 12 bin 71 proje ve 501 milyar 878 milyon dolarla rekor düzeye ulaştığı vurgulandı. Suudi Arabistan ile gelişen ilişkilerin sektöre senelik 10 milyar dolarlık yeni iş potansiyeli sunduğu ve Kalkınma Yolu Projesi'nin Türkiye için büyük önem taşıdığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ahu Tuğba'dan Sevenlerini Üzecek Açıklama Peş Peşe!
Dilan Polat'ın Cezaevi Kabusu Adli Tıp'a Taşındı: Tahliye Yolunda mı?
İran’da cumhurbaşkanlığı seçimi tarihi belli oldu!
Milyonlarca sürücü ve adaylarını ilgilendiriyor: Uyku apnesi iddiasına resmi açıklama geldi
Erdoğan Türkiye'yi bekleyen en büyük tehlikeyi açıkladı: Ne deprem, ne enflasyon, ne terör!