Dokunulmazlık oylamasında hangi CHP'liler 'Evet' dedi?

AKP'nin Parlamento'yu işlevsiz bırakacak olan mevcut fezlekeler üzerindeki dokunulmazlıkların kaldırılması teklifine CHP yeniden destek verdi.İkinci tur görüşmelerin birinci maddesinin oylamasında CHP'nin de desteğiyle madde 373...

AKP'nin Parlamento'yu işlevsiz bırakacak olan mevcut fezlekeler üzerindeki dokunulmazlıkların kaldırılması teklifine CHP yeniden destek verdi.

İkinci tur görüşmelerin birinci maddesinin oylamasında CHP'nin de desteğiyle madde 373 oy alarak, referandum engeline takılmadan kabul edildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN TALİMATIYLA ERDOĞAN TOPRAK'TAN 'EVET' OYU BASKISI

CagdasSes.com'un Ankara muhabiri Ece Sevim Öztürk'ün kulishaberine göre, Genel Başkan Kemal Kılıçdaorğlu'nun Başdanışmanı Erdoğan Toprak, 'hayır' diyeceklerini açıklayan Muharrem İnce'ye yakın olan milletvekilleri ve daha önce 'hayır' oyu verececeğini ilan eden milletvekilleri dışındaki vekiller üzerine baskı kurarak 'evet' demeleri için ısrarcı olduğu kulislerde dillendirildi.

Referanduma gidilirse bu kanun teklifi için 'evet' oyu istemenin kendi koltuklarını koruyamamak olduğunun ve kurultayın önüne geçemeyeceklerinin farkında olan CHP yönetiminin ikinci maddede nasıl bir tavır izleyeceği merakla izleniyor.

PEKİ, HANGİ CHP'LİLER EVET OYU VERDİ?

Kılıçdaroğlu'nun danışman kadrosunda bulunan milletvekillerinin tamamı ve MYK üyesi milletvekillerinin tamamı, AKP'nin teklifine 'evet' oyu verdi. Meclis kulislerinde dolaşan sayı ise 21 vekilin evet dediği yönünde.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu
Özgür Özel, Erdoğan'a Sunduğu Dosyayı Açıkladı!
Adalet Bakanı Tunç: “Şu anda cezaevlerinde 65 bin 986 öğrenci var"
Atanamayan öğretmenler için 18 Mayıs günü Saraçhane'ye!