Dokunulmazlık teklifi komisyondan geçti, Eren Erdem ateş püskürdü

Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi.CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ ERDEM: BU BİR DARBECHP'li Milletvekili Eren Erdem,...

Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ ERDEM: BU BİR DARBE

CHP'li Milletvekili Eren Erdem, ABC Gazetesi'ne yaptığı özel açıklamada, AKP'nin dokunulmazlıkları kaldırmadığını, tersine Meclis'e karşı bir darbe yaptığını söyledi. Erdem, "Bütün dokunulmazlıklar kaldırılsaydı ben de evet erdim" şeklinde konuştu. Erdem şunları söyledi:

"TBMM'de yer alan fezlekelerin işleme alınmasıyla alakalı geçici madde anayasa komisyonundan geçti. Bu madde, TBMM'ye açık bir darbedir. Bu darbeye asla müsade etmeyeceğiz. Bizim ne faşist bozgunculardan ne de onların taşeronu olan havuz savcılarından korkumuz var. Bizi karma komisyonda istedikleri gibi yargılayabilirler. Ama bu maddeye geçit vermeyeceğiz. Çünkü bu madde, TBMM'ye yönelik açık bir suikast girişimidir."

AKP DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRMIYOR

"AKP bu maddeyle dokunulmazlıkları kaldırmıyor, açık bir darbe yapıyor. Eğer yürekleri varsa, biraz pelikanlılarsa kaldırsınlar tüm vekilllerin dokunulmazlığını. Bu madde, sadece mevcut fezlekeleri işleme alıyor. Buna evet diyerek, tarihe geçecek bu vebale ortak olmayacağım. Eğer meclise tüm vekillerin dokunulmazlığını kaldıran bir madde gelseydi hemen evet derdim. Bu faşist darbeye geçit yok. Hayır diyeceğiz.."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti bence geç kalıyor, hemen değişim yapmalı
CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı?
Belli ki 31 Mart sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
AK Partili adayların seçim masrafını belediye ödemiş
Bazı isimler değişiyor