Dokur Tekstil: Ekonomik Fırtınada Yelken Açtı, Konkordato Kapısında!

Dokur Tekstil, 1955'ten bu yana öncü olduğu Türk tekstil sektöründe konkordato başvurusu yaptı. Global ekonomik kriz, döviz kuru dalgalanmaları ve artan maliyetler sebebiyle Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirkete 3 aylık konkordato süreci tanıdı.

Türk tekstil sektörünün köklü isimlerinden Dokur Tekstil, 1955 yılından beri ayakta durduğu sektörde zorlu bir döneme girdi. Global ekonomik kriz, döviz kuru dalgalanmaları ve artan maliyetlerle başa çıkmakta zorlanan şirket, Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkordato başvurusunda bulundu. 3 aylık süreç içinde borçlarını yeniden yapılandırmayı amaçlayan Dokur Tekstil, Türk tekstil endüstrisindeki belirsizlikleri derinleştirirken, şirketin iflasa sürüklenmesi ise çalışanları endişelendiriyor. Dokur Tekstil'in bu kritik süreci atlatıp atlatamayacağı, sektör ve şirket çalışanları için önemli bir merak konusu haline geldi. İlerleyen günlerde mahkeme kararları ve alınacak önlemler, şirketin geleceğini şekillendirecek kritik faktörler olarak ön plana çıkıyor.

DOKUR TEKSTİL KONKORDATO BAŞVURUSU YAPTI

Dokur Tekstil, Türk tekstil sektörünün öncü firmalarından biri olarak bilinen şirket, konkordato başvurusunda bulundu. 1955 yılından beri faaliyet gösteren ve birçok ülkeye ihracat yapan şirket, Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 3 aylık konkordato süreci için onay aldı. İşte şirketin konkordato ilan etme sebepleri:

GLOBAL EKONOMİK KRİZ
DOKUR TEKSTİL, DÜNYA GENELİNDE YAŞANAN EKONOMİK KRİZİN ETKİLERİNİ KONKORDATO BAŞVURUSUYLA BELİRTTİ

 

DÖVİZ KURU DALGALANMALARI


Şirket, döviz kuru dalgalanmalarının olumsuz etkilerini konkordato sebepleri arasında sıraladı.

 

 

BANKA FAİZLERİNİN ARTMASI


Dokur Tekstil, banka faizlerinin yükselmesinin şirketi olumsuz yönde etkilediğini belirterek konkordato talebinde bulundu.

 

 

ARTAN MALİYETLER


Şirket, genel maliyetlerdeki artışları konkordato sebepleri arasında gösterdi.

 

 

DOKUR TEKSTİL HAKKINDA BİLGİLER

 

1955 yılında Denizli'de kurulan Dokur Tekstil, başlangıçta çarşaf üretimiyle faaliyet gösterdi. 1970 yılında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek jakarlı kadife kumaşlardan ev tekstili ürünleri üretmeye başlayan şirket, 2010 yılından itibaren iç ve dış pazarda faaliyet göstermektedir. Dokur Tekstil, otel grubu ürünlerinde ve havlu/bornoz grubunda başarılı işlere imza atmıştır.

Dokur Tekstil'in konkordato sürecinin nasıl sonuçlanacağı, ilerleyen günlerde netlik kazanacak. Şirketin iflasın eşiğinde olması, birçok çalışanı endişelendirmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda'yı İnceleyecek: Rekabet Kanunu İhlali Şüphesi
TÜİK Verileri: Mart Ayında Türkiye'de Ticaret Satış Hacmi Arttı
Dolar ve Euro Kurlarında Haftanın Başında Düşüş: ABD Enflasyonu Takip Ediliyor
Piyasalarda Beklenen Hareketlilik: İslam Memiş'ten Önemli Değerlendirmeler
Petrolda Fiyatlar Dalgalı: ABD Merkez Bankası ve Orta Doğu Gündemde