Dolandırıcılar, dikkat çekmemek için Kızılay'a da bağış yaptı

Erzurum'da mobilya pazarlamacısı Adem Kızıltaş, yeni cep telefonunu şarja takıp uyuduğunda, sabah uyanınca büyük bir şok yaşadı. Telefonunun kapanmış olduğunu ve tüm bilgilerinin silindiğini fark etti. Dolandırıcılar fark edilmemek için Kızılay'a bağış da yaptı!

Erzurum'da faaliyet gösteren toptan mobilya pazarlamacısı Adem Kızıltaş (43), son zamanlarda yaşadığı şok edici bir olayla gündeme geldi. Kızıltaş, satın aldığı yeni cep telefonunu kurulum yaparak şarja takıp uyuduğunda, sabah uyandığında büyük bir şok yaşadı. Telefonunun kapanmış olduğunu ve tüm dosya ve bilgilerinin silindiğini fark etti. Ancak bu durumun sadece başlangıç olduğunu henüz bilmiyordu.

Kızıltaş, telefonunu yeniden kurduktan sonra çalıştığı bankalardan gelen bildirimlerle gerçekleşen büyük bir dolandırıcılık olayının kurbanı olduğunu öğrendi. Mesajları inceleyen Kızıltaş, hesaplarından 173 bin lira, kredi kartlarından da 336 bin lira nakit avans çekildiğini tespit etti. Ancak bu kadarla da sınırlı değildi; dolandırıcılar 50 lira da Türk Kızılay Kahramanmaraş Şubesi'ne bağış yapmışlardı.

Yaklaşık yarım saat içinde gerçekleşen 22 ayrı işlem, Kızıltaş'ın maddi durumunda büyük bir çöküşe neden oldu. Bu durumu hemen Erzurum Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulunan Kızıltaş, dolandırıcıların cezalandırılmasını talep etti. Telefonuna nasıl sızıldığını anlayamadığını belirten Kızıltaş, internet uygulamalarında yer alan çerezlerin bilinçsizce onaylanmış olabileceğini düşündü. Emeklerinin çalınmasına karşı adaletin sağlanmasını isteyen Kızıltaş, günlerce şehir şehir dolaşarak kazandığı paraların kolayca çalınmasına isyan etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal: Başıboş köpekler acısız şekilde itlaf edilmelidir
Tolgahan Demirbaş bana Sinan’ın kalemini kırdılar dedi
Yargıtay'da çifte seçim günü
Ali Yerlikaya duyurdu: 81 ilde 5 gün süren operasyon; 4 bin 995 kişi gözaltına alındı
Yalan ve iftiralarla dolu 19 sayfalık beyanları bana zorla imzalattılar