Dolandırıcılara Karşı Uyarı: Koç Holding'den Sahte Sosyal Medya Hesaplarına Dikkat Çağrısı

Koç Holding, sahte sosyal medya hesaplarının ve web sitelerinin ortaya çıkmasıyla dolandırıcılık konusunda uyarıda bulundu. Koç Topluluğu ve aile üyelerinin adlarını kullanarak yapılan yanıltıcı içeriklere itibar edilmemesi çağrısı yapıldı.

Koç Holding, sosyal medya üzerinden dolandırıcılık hakkında uyarıda bulundu. Şirket, Koç Topluluğu Şirketleri ve Koç Ailesi üyelerinin isimlerini kullanarak ses ve görüntü taklidi yapan sahte sosyal medya hesapları ve web sitelerinin ortaya çıktığını belirtti. Açıklamada, bu yanıltıcı içeriklere güvenilmemesi gerektiği vurgulanarak dolandırıcılara karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Şirketin yaptığı açıklama şu şekilde:

"Son zamanlarda, Koç Holding A.Ş. ve Koç Topluluğu Şirketleri ile Koç Ailesi üyelerinin isimlerini kullanarak ses ve görüntü taklidi yapan sahte sosyal medya hesapları ve web sitelerinin tespit edildiğini gözlemledik.

Söz konusu hesap ve sitelerin, dolandırıcılık yöntemleriyle yatırım çağrısı da dahil olmak üzere çeşitli haksız ve yasa dışı taleplerde bulunduğunu belirledik. Bu durumla ilgili olarak hukuki haklarımızı kullanıyoruz ve kamuoyunu bilgilendiriyoruz.

Koç Holding A.Ş. ve Koç Topluluğu Şirketleri ile Koç Ailesi üyeleri ile hiçbir ilişkisi olmayan yanıltıcı içeriklere güvenilmemesini önemle rica ediyoruz. Doğru bilgiye ulaşmak için resmi web sitemiz koc.com.tr ve kurumsal sosyal medya hesaplarımızı takip etmenizi hatırlatmak isteriz."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!