Dolandırıcılara Sözde Operasyon Kandırmacasıyla Altınlarını Teslim Etti

77 yaşındaki emekli öğretmen Sevim Aşıcı, telefonla arayan dolandırıcıların "operasyonda adınız geçiyor" yalanıyla kandırarak 1 milyon lira değerinde 53 ata altınını kaybetti.

İstanbul Bakırköy'de yaşanan olayda, 77 yaşındaki emekli öğretmen Sevim Aşıcı, dolandırıcıların hedefi oldu. Kadın, kendisini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından "operasyonda adınız geçiyor" bahanesiyle kandırılarak, bankadaki ziynet eşyalarını almak için yönlendirildi. Dolandırıcılar, Aşıcı'nın 53 ata lira altınını teslim alarak kayıplara karıştı.

İKNA STRATEJİLERİ İLE HEDEF ALINDI

Olay, dün sabah saatlerinde Bakırköy Florya'da meydana geldi. Sevim Aşıcı'yı arayan dolandırıcılar, 1 saatten fazla süreyle telefonla konuşarak kadını ikna etti. Dolandırıcılar, "kimlik bilgileriniz her yerde var" diyerek Aşıcı’yı korkuttu ve ziynet eşyalarını kendilerine teslim etmesini sağladı.

BAŞINA GELENLER GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Mağdur Aşıcı, evinin yakınındaki bankadan piyasa değeri 1 milyon liradan fazla olan altınlarını aldıktan sonra, dolandırıcıların yönlendirmesi ile taksiye bindi. Dolandırıcılar, Aşıcı’ya "altınları geri vereceğiz" dedikten sonra, altınları teslim almak için bir taksi ile olay yerine geldiler. Olay, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

AŞICI: "HABER VERİRSENİZ ÇOCUKLARINIZ TEHLİKEYE GİRECEK" DEDİLER

Yaşadığı süreci anlatan Aşıcı, dolandırıcıların inandırıcı olabilmek için ailesinin bilgilerini de bildiklerini söyledi. Dolandırıcılar, "Çocuklarınız tehlikeye girecek" diyerek, ona kimseye haber vermemesi gerektiğini söylediler. Bu tehdit karşısında paniğe kapılan Aşıcı, dolandırıcılara altınlarını teslim etmekte tereddüt etmedi.

OĞUL ATAC: "DOLANDIRILDIĞINI ANLADIĞINDA İŞ İŞTEN GEÇMİŞTİ"

Mağdurun oğlu Mustafa Uğur Ataç, olayın ardından hemen karakola giderek güvenlik kameralarını inceledi. Dolandırıcıların kullandığı aracın plakası 34 TJD 04 olarak tespit edildi. Ataç, herkesin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI

Olayın ardından Aşıcı, dolandırıcılar hakkında şikayette bulundu. Emekli öğretmenin başına gelenler, dolandırıcılık vakalarına karşı toplumda daha fazla farkındalık oluşturulması gerektiğini gözler önüne seriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.