Okullarda kış şenliği haftası

Yaklaşık 19 milyon öğrenci, 19 Ocak Cuma günü karne almaya hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl dönemin son haftasına ilişkin yeni bir karar aldı. Buna göre, 15-18 Ocak tarihlerinde 4 gün süresince okullarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek, öğrenciler okul gezisine...

Eğitim öğretimde ilk dönemin son zili 19 Ocak Cuma günü çalacak. Yaklaşık 19 milyon öğrenci 2 hafta sürecek sömestr tatiline çıkacak. Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez okullarda tatil öncesi dönem sonu etkinlik haftası düzenlenmesine karar verdi. 81 ile gönderilen yazıda, okullarda son haftanın "kış şenliği" havasında geçmesi istendi.

Dönem sonu etkinlik haftası kapsamında, okullarda 15-18 Ocak tarihlerinde 4 gün sürecek etkinlikler düzenlenecek. Öğrenciler sanat içerikli, bilimsel, kültürel ve sportif faaliyetlere katılacak. Bu sayede öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta ile dönemi bitirmesi sağlanacak. Yapılacak etkinliklerde öğrencilerin dil bilgisel ve hitabet yeteneklerinin geliştirilmesi, kabiliyetlerini sergileme fırsatı bulması paylaşma ve takım çalışmasının önemini öğrenmesi hedefleniyor.

Hafta süresince düzenlenecek etkinlikleri öğretmenler ve öğrenciler birlikte organize edecek. Bakanlık, örnek bir etkinlik takvimini de okullara gönderdi. Takvimde, bilgi yarışması, kelime oyunu, hitabet, kitap okuma gibi öğretici etkinliklere yer verildi. Bunların yanısıra kermes, beceri paylaşım saati, komedi aati, oyun saati ve dönem sonu gösterileri düzenlenmesi de önerildi.

Bakanlık, karne öncesi son gün olan 18 Ocak Perşembe günü ise "Gezi günü" etkinliği yapılmasını önerdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Proje okullarına öğretmen atama kılavuzu yayımlandı
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atamasına İlişkin K
BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı randevu oluşturma tarihleri açıklandı (BİLSEM 2024 takvimi)
ÖSYM, hafta sonu iki sınav yapacak
Bakan Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama