Dolar 45 TL Altın 3000 TL olacak! Finanscı İslam Memiş o tarihi açıkladı

Finansal analisti İslam Memiş'e göre, doların değer kaybı uzun vadeli yatırımcılar için fırsat. 2024'te doların 40-45 lira aralığını test etmesi bekleniyor. Altın, enflasyona karşı güvenli liman; gram altın 2 bin TL civarında alım fırsatı sunabilir Altın fiyatları 2024'te yükselmeye devam edebilir.

Finansal analist İslam Memiş, doların değer kaybının orta ve uzun vadeli yatırımcılar için iyi bir alım fırsatı sunduğunu vurguladı. Doların 2024 yılında 40-45 lira aralığını test edebileceğini öne süren Memiş, euro tercihinin daha avantajlı olabileceğini belirtti. Enflasyona karşı doların kendini koruyamayacağını ifade eden analist, euro'nun daha iyi bir seçenek olabileceğini savundu.

ALTIN, ENFLASYONA KARŞI GÜVENLİ LİMAN

Memiş, doların 40 lira seviyesinde olduğu bir ortamda gram altının 3 bin lira olabileceğini dile getirerek, altının enflasyona karşı en iyi koruma sağlayan varlık olduğunu vurguladı. Doların, altın, gümüş, euro veya sterline çeşitlendirilmesinin iyi bir seçenek olabileceğini belirten Memiş, piyasada dengelerin değişeceğine işaret etti.

ALTININ YÜKSELİŞİ DEVAM EDECEK

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının 2 bin TL seviyelerinde olduğunu ve bu fiyatın bir fırsat sunduğunu belirtti. ONS altının takip edildiğini ifade eden Memiş, altının 1980 TL seviyesine düşmesine neden olan her 20 dolarlık düşüşün altını etkilediğini açıkladı. Altın fiyatlarının 2024'te yükselmeye devam edeceğini öngören Memiş, sırasıyla 2.500, 2.700 ve 3.000 TL seviyelerinin hedeflendiğini aktardı. Ancak, bu sözlerin yatırım tavsiyesi olmadığının unutulmaması gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin 22 yıllık ve TOGG parçaları üreten dev otomotiv devi iflas ediyor!
Bankacılık Sektöründe Deprem! Yapı Kredi Hisseleri Rekor Kırdı
Türkiye'nin en tanınmış ekonomisti açıkladı: İşte doların yıl sonu görebileceği rakam!
Altın fiyatlarındaki son durum: 21 Mayıs güncel altın tutarları
Koç Holding'ten beklenmeyen hamle! Büyük bankanın satışı için Araplarla görüşmelere başladı