Dolar 5,28''e düştü

Dolar risk iştahının artmasıyla zemin kaybederken, eurodaki yukarı ivme İtalya ile AB gerginliği ile yavaşladı. Bu sabah güne 5.40 civarında başlayan dolar/TL’nin gün boyunca aşağı yönlü bir seyirle devam etmesi ile akşam saatlerinde 5.30 desteğini kırarak 5.28 seviyesine düştü.

Dolar, risk iştahının arttığı ortamda zemin kaybederken, eurodaki yukarı ivme, Avrupa Birliği (AB) Komiseri Pierre Moscovici’nin İtalya’nın “çok ciddi” boyuttaki sapmasının düzeltilmesi gerektiğini kaydetmesinin ardından İtalya ile AB arasında bütçe konusunda anlaşmaya varılma umutlarının azalması sonrası yavaşladı. Küresel piyasalardaki sert satış baskısı ile dün sert yükselen dolar/TL bugün ise artan küresel risk iştahıyla dünkü kayıplarının tamamını telafi etti.

5.28 TL SEVİYESİNDE

Bu sabah güne 5.40 civarında başlayan dolar/TL'nin gün boyu aşağı yönlü bir seyirle yeniden 5.30'lara doğru geriledi. Akşam saatlerinde ise 5.30 bandını kırarak 5.28 seviyesine düştü. Dolar fiyatları 5.28 TL seviyesinde bulunurken, Euro fiyatları 6.03 TL seviyesinde hareket ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
Fed Başkanı Jerome Powell'dan faiz indirimi mesajı geldi
ABD Piyasalarında Karışık Seyir: Fed'den Faiz Sinyali, Şirket Gelirleri Değerlendirildi
ABD İşgücü Piyasasında Mart Ayında Beklenmedik Daralma: Açık İşlerde Ciddi Azalma