Dolar bugün ne kadar?

Dolar ve euro, yerel seçim öncesi artan taleple yükselişini sürdürüyor. Dolar/TL 32,09'da, Euro/TL 35,13'te alıcı buldu. Analistler, döviz talebinin genel seçimlerle kıyaslandığında sınırlı olduğunu belirtiyor. Hazine bu hafta 41 milyar TL borçlandı.

Yerel seçim öncesi dolar ve euro, talepteki artışla birlikte kademeli olarak yükselmeye devam ediyor. Dolar/TL 32,09'da, Euro/TL 35,13'te alıcı bulurken, analistler döviz talebinin genel seçimlerle kıyaslandığında sınırlı olduğunu vurguluyorlar.

Dolar ve euro, yerel seçim öncesi talepteki artışla birlikte yükselişini sürdürüyor. Dolar/TL 32,09 civarında başlarken, Euro/TL 35,13 seviyesinde alıcı buldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, döviz piyasasındaki oynaklığın geçici olduğunu belirtti. Analistler, döviz talebinin genel seçimlerle kıyaslandığında sınırlı olduğunu söyledi. Hazine, bu hafta dört ihale ile 41 milyar TL borçlandı. Ödemeler dengesi verileri, cari açığın düşüş eğilimine girdiğini gösterdi. Mart ayında Hazine, iç borç servisi için 94.6 milyar TL'ye karşılık 87.1 milyar TL'sini piyasadan karşılamayı hedefliyor. Küresel piyasalarda ABD enflasyonu fiyatlandı. Tüketici fiyatları yüzde 3,2 artarak beklentilerin üzerinde kaldı. Bu enflasyon verileri, Fed'in faiz indirimlerine haziran ayında başlayacağı beklentilerini sınırlı etkiledi, ancak toplam faiz indirimi için etkisi olabileceği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği hisseler belli oldu
POS cihazlarına sıkı denetim uygulandı: Mehmet Şimşek hiç acımadı!
Temmuz ayındaki emekli maaşı artışıyla ilgili masadaki rakamlar sızdırıldı
IMF'nin dolar/TL kuru tahminleri şok etti! O tarihte üç haneli sayılar geliyor, hazırlanın!
S&P'den dikkat çeken tahmin: 2025 yılında dolar kaç lira olacak?