Dolar Kuru 50 TL’ye Çıkabilir, Şimşek İstifa Edebilir!

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, son yaptığı ekonomi analizinde dikkat çekici iddialarda bulundu. Ünlü ekonomist, dolar kurunun 50 TL'ye itildiğini ve bu süreçte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifasının gündeme gelebileceğini söyledi..

DOLAR KURU VE EKONOMI YÖNETIMI

Ekonomi uzmanı Zelyut, yaptığı değerlendirmelerde dolar/TL kurunun yıl sonu hedefinin 40 TL'den 50 TL'ye doğru kaydığını belirtti. Bu durumun enflasyonu artırarak ekonomide büyük baskı yaratacağını ifade eden Zelyut, "Dolar/TL'de 40 küsur lirada gerçekleşecek yıl sonu hedefinin 50'ye doğru itildiğini görüyorum," dedi.

Mehmet Şimşek'in İstifası İddiası

Zelyut, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sıkı para politikasını sürdürmek ve enflasyon hedefini gerçekleştirmek amacıyla faiz artışlarına devam edeceğini öne sürdü. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz artışlarından rahatsız olması sebebiyle ekonomi yönetiminde bir kırılma yaşanabileceğini belirtti. Şimşek'in bu durum karşısında istifasının gündeme gelebileceğini şu sözlerle dile getirdi: "Ekonomiye baktığımda oradan gelen işaretleri, sayıları, söylemleri incelediğim zaman ne yazık ki dolar/TL'de 40 küsur lirada gerçekleşecek yıl sonu hedefinin 50'ye doğru itildiğini görüyorum. Bu çok üzücü bir gelişme çünkü enflasyonu da beraberinde yukarı çeker ve büyük baskı yaratır. Merkez Bankası yöneticilerimizin görevi bırakması, hatta bir tık daha gidelim Sayın Şimşek'in bile çekilmesine dair bir sürecin kapılarının açıldığını görüyorum."

Ekonomik ve Siyasi Yansımalar

Zelyut'un iddiaları, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi geleceği açısından önemli bir dönemeçte olduğunu gösteriyor. Dolar kurunun yükselmesi, enflasyonun artması ve faiz politikalarındaki gerilimler, ekonomi yönetiminde değişimleri beraberinde getirebilir. Bu süreçte Mehmet Şimşek'in pozisyonunun ne olacağı ve alınacak ekonomik tedbirlerin etkileri yakından izlenecek konular arasında yer alacak.

Bu iddialar, ekonomi ve siyaset dünyasında büyük yankı uyandırmış durumda. Önümüzdeki günlerde ekonomik politikalar ve yönetim değişiklikleriyle ilgili gelişmeler dikkatle takip edilecek

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.