Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar/TL'de hafif artış: Cuma günü yüzde 0,3 artarak 32,2190'dan kapandı. Yeni güne de yükselişle başladı. Analistler, Fed'in faiz politikasına odaklandı. Bugün Avro Bölgesi'nde enflasyon ve dış ticaret verileri takip edilecek.

Dolar/TL'de hafif bir yükseliş yaşandı, Cuma gününü yüzde 0,3 artarak 32,2190 seviyesinden tamamladı. Yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından, yatırımcılar ABD, İngiltere ve Japonya merkez bankalarının faiz kararlarını izlemeye odaklandı.
Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,3 artışla 32,2190'dan tamamladı. Dolar/TL, yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,3 yükselişle 32,30'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1 artışla 35,1890, sterlin/TL ise 0,1 düşüşle 41,1360 seviyesinde bulunuyor. Dolar endeksi ise yatay olarak şu sıralarda 103,4 seviyesinde seyrediyor. Bu hafta yurt dışında ABD, İngiltere ve Japonya merkez bankalarının faiz kararları, yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası kararları yatırımcıların odağına yerleşti. Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerinin zamanı ve hızına ilişkin belirsizlik devam ederken, bu hafta küresel bazda para politikasına ilişkin soru işaretlerinin azalabileceğini tahmin ediyor. Geçen hafta ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin beklentileri aşmasıyla Fed'in faiz indirimlerine başlayabileceğine yönelik ihtimallerin zayıfladığını belirten analistler, çarşamba günü bankanın faiz kararını açıklamasının ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı sözlerin varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceğini ifade etti. Para piyasalarında, Fed'in bu hafta gerçekleştireceği para politikası toplantısında politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, fiyatlamalar, piyasaların faiz indirimlerine mayısta da başlamayacağına ikna olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte Fed'in ilk faiz indirimini haziranda yapma olasılığının yüzde 59 olduğu tahmin ediliyor. Analistler, bugün yurt dışında Avro Bölgesi'nde enflasyon ve dış ticaret verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 103 ve 102 puanın destek olarak öne çıktığını, 104 ve 105 puan seviyelerinin ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin Bal İhracatı Hız Kesmiyor: Son 4 Ayda 40 Ülke ve Bölgeye 11 Milyon Dolarlık Satış
En çok kazandıran yatırım aracı belli oldu: Ünlü ekonomi uzmanı duyurdu!
Fatih Portakal emekli maaşına yapılacak zammı açıkladı!
Rakıdan sonra biraya da zam geldi: İşte zamlı bira tutarları
Türkiye'nin dev market zinciri satıldı