Dolar Kuru İçin Kritik Uyarı: 18 Eylül Dönüm Noktası!

Dolar yatırımı yapanlar kurun geleceğini merak ederken, ekonomist Evren Devrim Zelyut’tan kritik bir tarih uyarısı geldi. 18 Eylül'ün önemli gelişmelere işaret edebileceğini belirtti. Detaylar burada...

HSBC Ekonomisti Melis Metiner ve Evren Devrim Zelyut’tan Dolar Kuru Üzerine Önemli Açıklamalar

HSBC Ekonomisti Melis Metiner’in Türkiye’de bu yıl faiz oranlarında gevşeme beklemediğini ancak 2025 yılında faiz indirimlerinin hızlanacağını belirtmesinin ardından, Evren Devrim Zelyut’tan dikkat çekici bir dolar kuru uyarısı geldi.

Zelyut, "Faiz indirimleri önden yüklemeli gerçekleşirse, döviz kuru da hızla yükselebilir" diyerek dolar fiyatlarına dikkat çekti. Ayrıca, Zelyut, "18 Eylül'de dolarda hareketlilik olabilir. FED'in 50 baz puanlık faiz indirimi yapması durumunda piyasalarda panik yaşanabilir. Faiz indirimi beklentisi Nisan’dan bu yana devam ediyor. FED indirimi Türkiye'yi de etkileyebilir. ABD’de para miktarı azalırsa bu Türkiye’ye olumsuz yansıyabilir. Türkiye’ye gelen tahvillerin giriş çıkışı kur üzerinde baskı oluşturabilir. Merkez faizin yüksek tutulması ve hükümetin müdahalesi ile sorunlar yaşanabilir. 18 Eylül kritik bir tarih" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.