Kendi servetini kendi kazandı: Dolar milyarderleri sıralamasında tek Türk o oldu!

Forbes dergisi, geleneksel olarak her yıl dolar milyarderlerini açıklıyor. Bu yılki sıralamada 27 Türk ismi yer alırken, kendi servetini kendi kazanan tek Türk kadın dolar milyarderi listeye girmesiyle özellikle dikkat çekti.

Forbes dergisi, geleneksel olarak her yıl yayınladığı dolar milyarderleri listesini bu yıl da yayınladı. Listeye Türkiye'den 27 isim girdi ve bu isimler arasında Murat Ülker, 5 milyar dolarlık servetiyle listenin başında yer aldı. Bu yılki liste, dünya genelinde milyarderlerin sayısının ve toplam servetlerinin arttığını gösterdi.

Geçen yıla kıyasla milyarder sayısı 141 kişi artarak 2,781'e yükseldi ve bu alanda bir rekora işaret etti. Toplam milyarder servetleri ise 2 trilyon dolar artışla 14,2 trilyon dolara ulaştı.

KENDİ SERVETİNİ KAZANANLAR ARASINDA TEK TÜRK

Dolar milyarderleri sıralamasında kendi servetini kazananlar, toplamın sadece %3,6'sını oluşturuyor. Türkiye'den bu listeye giren iş kadını Hümeyra Gökçen oldu. Listenin bir diğer ismi olan Keskin'in 1,1 milyar dolarlık serveti, derginin yayınlanmasından sonra azalarak 1 milyar doların altına düştü.

Keskin, hedeflerinin büyük olduğunu vurgulayarak gelecekte tarım ve gıda sektöründe farklı alanlarda büyümeyi sürdürmeyi planladıklarını belirtti. İhracatın büyümelerine ve ülkenin dış ticaret açığının azaltılmasına olumlu katkı sağladığı için bu konunun kendileri için büyük önem taşıdığını ifade etti. Agrotech olarak tarımı ulusal güvenlik meselesi olarak gördüklerini ve ilerleyen yıllarda tarımsal üretimin her aşamasında üreticilere destek olmayı amaçladıklarını dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.