Dolar sahiplerine kötü haber: Bir ay sonra başlayacak

ABD'nin en eski bankalarından ve finans kuruluşlarından biri olan Wells Fargo, Türkiye'deki mevcut ekonomik koşulların dolar/Türk Lirası paritesinde aşağı yönlü bir harekete yol açacağını belirtti ve dolar kurunda 3 liralık bir düşüş için kesin bir tarih verdi. Wells Fargo, 1852 yılında kuruldu.

Türkiye'de uzun süredir devam eden yüksek enflasyon ve Türk lirasının sürekli olarak önemli değer kayıpları yaşaması, birçok yatırımcının bu durumun kalıcı olduğuna dair bir algı oluşturmasına neden olmuştur. Ancak, ABD'nin önde gelen bankalarından Wells Fargo, bu düşüncenin aksine, dolar kurunda bir düşüş öngören yeni bir rapor yayınladı.

Yeni ekonomi yönetiminin göreve gelmesi ve ekonomi politikalarında yapılan köklü değişikliklerin, şimdiye kadar kur üzerinde beklenen etkiyi yaratmadığını belirten ABD'li banka, Türkiye'de rasyonel ekonomi politikalarının devam etmesini beklediklerini ifade etti. Bu nedenle, Türk lirasının önümüzdeki dönemde dolar karşısında değer kazanacağını ve dolar kurunda 31 Mart seçimlerinin ardından düşüş eğiliminin başlayacağını duyurdu.

TAHMİNLER AÇIKLANDI

Wells Fargo'nun yayımladığı zaman çizelgesine göre, halihazırda 31,35 TL seviyelerinde olan dolar/TL paritesinin 2024 yılının ilk çeyreğinde yükselişini sürdüreceği ve ardından düşmeye başlayacağı tahmin edilmektedir. Bankanın dolar kuru tahminleri şu şekildedir:

- 2024 Mart: 31,00
- 2024 Haziran: 30,50
- 2024 Eylül: 30,00
- 2024 Aralık: 29,50
- 2025 Mart: 29,00
- 2025 Haziran: 28,50

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği hisseler belli oldu
POS cihazlarına sıkı denetim uygulandı: Mehmet Şimşek hiç acımadı!
Temmuz ayındaki emekli maaşı artışıyla ilgili masadaki rakamlar sızdırıldı
IMF'nin dolar/TL kuru tahminleri şok etti! O tarihte üç haneli sayılar geliyor, hazırlanın!
S&P'den dikkat çeken tahmin: 2025 yılında dolar kaç lira olacak?