Dolar tarihindeki en yüksek seviyesinde

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ilk faiz indirimine yönelik beklentilerin ileri bir tarihe ertelenmesi nedeniyle Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ilk faiz indirimine yönelik beklentilerin ileri bir tarihe ertelenmesi nedeniyle Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü. Çarşamba günü %0,4'lük bir artışla 1.271,36'ya yükselerek senenin yeni zirvesine işaret etti.

Avrupa Merkez Bankası ve Kanada Bankası, Haziran başında parasal genişleme politikalarına başlarken, ABD Merkez Bankası (Fed) faiz oranlarını yirmi yılı aşkın bir süredir en yüksek seviyede tutmaya devam etti.

JPMorgan Asset Management'daki analistler, Fed'in diğer merkez bankalarına göre borçlanma maliyetlerini yüksek tutmasıyla doların avantaj sağlamaya devam edeceğini öngörüyorlar. Ancak analistler, bu desteğin belirli bir noktada azalabileceği konusunda uyarılarda bulundular.

Japon yetkililerin faiz oranlarını son derece düşük tutması, yenin 1986'dan bu yana en zayıf seviyesine gerilemesine neden oldu ve bu durum, yeni bir müdahale riski doğurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.