Dolar ve altın sahipleri dikkat! Fed'den faiz indirimi sinyali geldi, çarşı pazar karışacak!

Milyonlarca yatırımcının merakla beklediği faiz indirimi için ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell tarafından sinyal verildi. Bu haber, dolar ve altın yatırımcıları arasında büyük bir heyecan yarattı.

Milyonlarca yatırımcının merakla beklediği faiz indirimi için ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell tarafından sinyal verildi. Bu haber, dolar ve altın yatırımcıları arasında büyük bir heyecan yarattı. Uzmanlar, faiz indiriminin çarşıyı ve pazarı karıştıracağını ve dolar ile altın fiyatlarında dalgalanmalara neden olacağını öngörüyor. Faiz İndirimi Ne Zaman Gerçekleşecek?

Powell, faiz indiriminin yakın bir zamanda gerçekleşebileceğini, ancak kesin tarihin henüz belli olmadığını açıkladı. Fed'in, faiz indirimi kararı vermeden önce enflasyon ve işsizlik gibi ekonomik göstergeleri dikkatle inceleyeceği belirtildi.

İNDİRİM İÇİN UYGUN

FED Başkanı Jerome Powell, yetkililerin enflasyonla mücadeleye karşı üstün geldiklerine ikna olana kadar aceleci davranmayacaklarını söyledi. Faizlerin 2024 senesinde düşürmeye başlamanın uygun olacağı yönünde kararlar alırken, şu ana kadar bu indirime hazır olunmadığını belirtti. Dolar kurundaki kısa ve orta vadeli düşüşlerin, altın fiyatlarına da yansıyacağı konuşuluyor.

FAİZ İNDİRİMİ İÇİN UYGUN NOKTA

Jerome Powell'in faiz indirimi için enflasyonu yüzde 2'ye indirme hedefi olduğu öğrenildi. Enflasyonda daha fazla güven arayan Powell, faiz indirimi için uygun noktayı arıyor.

Powell, açıklamalarında faiz indirimi için net bir tarih vermezken, 31 Ocak tarihinde yaptıkları toplantıdaki mesajını yeniledi. Enflasyonun mal ve hizmetlerde yavaşladığını işaret etti. İş gücü piyasasında sıkılığın devam ettiğini açıklayan Powell, kısıtlamaların ekonomik aktiviteyi ve enflasyonun üzerinde baskı oluşturarak aşağıya çektiğini altını çizdi.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri

17 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
17 Mayıs 2024 güncel döviz fiyatları
TÜİK yılın ilk çeyrek işsizlik rakamlarını açıkladı
Merkez Bankası Enflasyon Tahminini Açıklayacak: Emekliler İçin Zam Beklentisi Yükseliyor
'Hazırlığınızı yapın' diyen İslam Memiş, gram altında dip ve zirve iki rakam verdi