Dolar ve altın yatırımcılarının geleceğini şekillendirecek önemli tarih!

Reuters'ın ekonomistlerle yaptığı ankete göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yılın son çeyreğine kadar faiz indirimine gitmeyeceği tahmin ediliyor. Ayrıca, ankette 2025 yılı sonu için faiz öngörüleri de yer alıyor.

Reuters'ın verdiği bilgiye göre, enflasyonun kötüleşen görünümü nedeniyle, Şubat ayında agresif sıkılaştırma politikasına ara verildikten sonra Mart ayında faiz oranlarının 500 baz puan artırıldığı ifade ediliyor. Aynı zamanda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomik büyümeyi desteklemek amacıyla benimsediği düşük faiz politikasını tersine çevirerek, 2023 Haziran ayından bu yana faiz artışlarına geçtiği vurgulanıyor.

Reuters'ın aktardığına göre, ekonomistler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 4. çeyreğe kadar faiz indirimi yapmayacağını öngörüyorlar. Ayrıca, politika yapıcıların aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin bir düşüş görülene kadar sıkı duruşu sürdüreceğini ifade ettiği bildirildi.

2025 İÇİN ÖNGÖRÜDE BULUNDULAR

Anket sonuçlarına göre, 4. çeyrekte faiz oranının 250 baz puan azaltılarak %47,5'e indirileceği tahmin ediliyor. Gelecek yıl daha fazla bir azalma öngörülüyor ve 2025 sonuna kadar bu oranın %30,0 olması bekleniyor.

Reuters'ın haberine göre, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Washington'da düzenlenen bir panelde faiz artırım döngüsünün sona erdiğini ve enflasyonun yıl sonuna kadar %36 hedefine ulaşma yolunda ilerlediğini ifade etti.

Öte yandan, Türkiye'nin bu yılı yüzde 44,2 enflasyon ortalamasıyla kapatacağı mevzusunda ekonomiştlerin görüşlerinin oldu anlatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
Ev alacaklara haber: Konut fiyatlarının düştüğü bölgeler açıklandı