Dolar Yükselişe Geçti: Yeni Rekorlar Yolda

Dolar kuru, haftanın son işlem gününde sert bir yükseliş trendi sergiliyor. Hafta boyunca dalgalı bir seyir izleyen dolar, haftanın son gününde hızlı bir ivme kazanarak rekor seviyelere yaklaştı.

DOLAR KURU YÜKSELIŞE GEÇTI: YENI REKORLAR PEŞ PEŞE GELIYOR

Hafta başından bu yana dalgalı bir seyir izleyen dolar kuru, hafta kapanışında yönünü yukarıya çevirdi. Haftaya 32,22 seviyesinde başlayan dolar kuru, hafta boyunca karışık bir performans sergiledikten sonra dün gece rekor tazeledi.

Dün gün içinde 33,57 seviyesine kadar gerileyen dolar kuru, akşam saatlerinde 33,70 seviyesine ulaşarak yeni bir rekor kırdı. Doların yükseliş eğilimi hız kazandı ve 33,00'li seviyeleri hızla aştı. Dolar kuru şimdi ise 38,00 seviyelerini hedefliyor. 29 Temmuz Pazartesi günü 33,00 seviyelerini test eden dolar kuru, 18 gün içinde yaklaşık 70 kuruşluk bir yükseliş kaydederek rekor üstüne rekor kırdı.

Dolar, bu yükseliş trendini yeni güne de taşıdı. Sabah saat 08:40 itibarıyla dolar kuru 33,68 seviyesinde bulunuyor.

EURO/TL'DE SON DURUM

Euro/TL de haftanın son işlem gününde yukarı yönlü bir seyir izliyor. 13 Ağustos’tan bu yana rekor üstüne rekor kıran Euro/TL, yeni günde de yükselişine devam ediyor. Dün 36,88 seviyesine kadar gerileyen Euro/TL, akşam saatlerinde 37,18 seviyesine ulaşarak rekor tazeledi. Bugün sabah aynı saatlerde Euro/TL 37,07 seviyesinden işlem görüyor.

KÜRESEL GELIŞMELER VE ETKILERI

Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler, döviz kurlarını doğrudan etkiliyor. Geçtiğimiz hafta ABD ekonomisinde yaşanan resesyon endişeleri bir miktar hafifledi. Bu hafta ise ABD'den gelen veriler dikkatle takip ediliyor. Yıllık enflasyonun yüzde 2,9 ile beklentilerin altında kalması, Fed’in faiz politikası üzerinde etkili faktörler arasında yer aldı.

MERKEZ BANKASI FAIZ KARARI BEKLENTISI

Önümüzdeki hafta yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı merakla bekleniyor. TCMB’nin faiz oranlarını sabit tutarak yüzde 50 seviyesinde koruyacağı tahmin ediliyor

4 SAATLİK DOLAR/TL GRAFİĞİ

4 SAATLİK EURO/TL GRAFİĞİ

BU HABERDE YER ALAN İFADELER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.