Dolarda Kademeli Yükseliş Devam Ediyor: 6 Şubat Döviz Kurları

Dolardaki kademeli yükseliş bankalar arası piyasalarda devam ediyor. 6 Şubat dolar ve euro kuru ne kadar oldu? Dolar/TL ile ilgili son durumları haberimizde bulabilirsiniz.

DOLAR/TL VE EURO/TL KURLARI

Dolardaki kademeli yükseliş bankalar arası piyasada da etkisini sürdürüyor. Dolar/TL 30,57, euro/TL ise 32,91 seviyelerinde işlem görüyor.

FED BEKLENTİLERİ VE FAİZ İNDİRİMİ

ABD Merkez Bankası (Fed) beklentileri, piyasada önemli bir belirleyici konumunu koruyor. Yatırımcılar, politika faizinin beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde kalacağı ve faiz indirimlerinin gecikebileceği yönünde düşüncelere yöneliyor.

HAZİNE TAHVİLLERİNİN GETİRİLERİ

Bu değişen beklentiler, ABD Hazine tahvillerinin getirilerinde yükselişe neden oluyor. Özellikle faiz beklentilerine duyarlı olan 2 ve 10 senelik Hazine tahvillerinin getirileri dikkat çekiyor. 2 senelik Hazine tahvilinin getirisi, bir ayın zirvesine yakın seyrederek yüzde 4,4471'e ulaşıyor. 10 senelik Hazine tahvilinin getirisi ise yatay seyrederek yüzde 4,1347 seviyesinde bulunuyor.

DOLAR'IN DURUMU

Uluslararası piyasalarda dolar, Fed'in agresif faiz indirimi beklentilerinin düşmesiyle üç ayın zirvesine yakın seyrediyor. Dolar endeksi, özellikle altı önemli para birimine karşı değerlendirildiğinde, son olarak 104,35 seviyesine gerileyerek bir miktar düşüş gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin 2024-2025 Şeker Pazarlama Yılında Belirlenen Kotaları Açıklandı
AB'nin Schengen Vize Ücretlerine Yüzde 12 Zam: Türkiye de Etkilendi
Koç Holding hisseleri Yapı Kredi'nin satılacağı iddiasından sonra tavan yaptı!
Altının kilogram fiyatlarında düşüş gözlendi
İslam Memiş'ten altın uyarısı: Haberim yoktu demeyin!