Dolarda son durum

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin''in papaz Andrew Brunson''ın serbest bırakılmaması durumunda yeni yaptırımların gelebileceğinin sinyalini vermesi ve ABD Başkanı Donald Trump''ın Twitter''da yaptığı açıklamalar sonrası dolar/TL kuru yükseliş trendine girdi. Dün 5.70 seviyesinde seyreden kur, bugün yeniden 5.85''i gördü.

Geçtiğimiz pazar gününü pazartesiye bağlayan gece 7.2400 ile tarihi zirvesini test ettikten sonra yönünü aşağı çeviren dolar kuru önce 6 seviyesine geriledi, ardından 5.70 altına dokundu.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunan papaz Bunson'ın bırakılmaması halinde Türkiye'ye yönelik olarak yapmayı planladıkları daha fazla şey olduğunu söyleyerek yeni yaptırım sinyali vermesiyle kur yeniden yükselişe geçti.

TRUMP'IN AÇIKLAMASI ETKİLİ OLDU

Trump daha sonra Twitter'da yaptığı açıklamada, "ABD Brunson'ın serbest bırakılması için hiçbir şey ödeyemeyecek ama biz Türkiye'den kesintiye gidiyoruz!" diyerek, Brunson'ı büyük bir vatansever rehine' olarak nitelendirdi.

5.80 seviyesindeki kur açıklamalar sonrası sığ piyasa yeniden 5.85 TL üzerine yükseldi.

17 ağustos sabah saat 09:00'da dolar kuru 5.80 — 5.85 bandında dalgalanıyor ve dünkü kazançlarını geri verdi. Euro ise 6.65 — 6.70 bandında

Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Ali Can Türkoğlu'nun bildirdiğine göre Brunson ve avukatlarının itirazını reddeden İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının bir üst mahkeme olan İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesinin ardından bugün mahkemenin kararı bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Restoranlarda tepki çeken uygulama! Uzmanı uyardı: Ödemeyin
Başarı hikayesi olarak gösterilen o elektronik devi iflas etti!
Ülkenin önde gelen gıda devi iflasın eşiğinde: Şubeleri kapatılıyor
23 yıl sonra borsa, dolar ve altında bir ilk: Tedbirinizi alın!
Starbucks'ın Çeyreklik Bilançosu, Boykotun Gölgesinde!