Dolardaki artış: Tesla’dan Türkiye fiyatlarına 10 günde ikinci zam

Nisan ayında Türkiye pazarına giren Tesla, döviz kurundaki artış sebebiyle geçen hafta fiyatlara yüzde 6 civarında zam yapmıştı. Bir haftanın ardından Tesla'nın Türkiye fiyatına yeni bir zam geldi.

Donanım Haber‘e göre Mayıs sonunda yapılan zammın ardından Tesla Model Y’nin 20 inçlik Induction jantlara sahip arkadan itişli (RWD) versiyonu 1.732.765 TL’ye yükselmişti. Yani bir önceki fiyata göre 100 bin TL civarında zam yapılmıştı. Şimdi ise güncel fiyatlara bakıldığında bu fiyatın 1.775.876 TL’ye çıktığı görülüyor.

Güncel olarak Türkiye’de satılan tek model olan Model Y’nin üç farklı versiyonu bulunuyor. Tek motorlu RWD versiyonun yanı sıra dört tekerlekten çekişli Long Range ve Performance versiyonları mevcut. Bu versiyonların güncel fiyatları da 1.853.721 TL ve 1.954.646 TL olarak belirtiliyor.

Tesla Model Y, Türkiye’de satışa sunulduğundan bu yana 10 binden fazla sipariş aldı. Türkiye’deki kur zamlarının aksine bazı diğer pazarlarda fiyat indirimleriyle gündeme gelen model, 2023’ün ilk çeyreğinde 267.200 adetlik satışla en çok satılan otomobil olmayı başardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolara yükseldi
Fiat Egea parasına 7 kişilik SUV: Bu araç yok satar
En ucuz Fiat Egea 1 milyonu aştı: İşte fiyat listesi
Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı
Bu özelliklere sahip olmayan otomobiller artık satılamayacak: 7 Temmuz son tarih!