Doların Geleceği Belirsiz: Yıl Sonuna Kadar Duraklama Duyuruldu!

Ekonomi yönetiminin, 2025-2027 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program'ı (OVP) dün kapsamlı bir şekilde açıklandı. Programda, dolar kuru ile ilgili dikkat çekici tahminlere yer verildi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ'DAN 2025-2027 EKONOMIK YOL HARITASI: OVP'DE DOLAR VE ENFLASYON BEKLENTILERI AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın sunumuyla açıklanan 2025-2027 Orta Vadeli Program (OVP), Türkiye'nin ekonomik yol haritasını ayrıntılı bir şekilde ortaya koydu. Program, büyüme tahminleri, enflasyon, döviz kurları ve diğer ekonomik göstergelere dair kapsamlı analizler içeriyor.

OVP’de, 2024 yılının sonunda beklenen enflasyon oranı yüzde 41.5 olarak güncellenmişken, dolar kuruna ilişkin tahminler döviz yatırımcılarında endişeye yol açtı. Özellikle yıl sonuna kadar dolardaki artışın sınırlandırılacağına dair verilen bilgiler, döviz sahipleri arasında tedirginlik yarattı.

31 Mart seçimlerinden sonra yüksek miktarda döviz alımları gerçekleştirerek net döviz pozisyonunu artıran Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), son haftalarda dolar/TL paritesini dengelemek amacıyla piyasalara müdahale etmişti. Merkez Bankası’nın, kur baskısını kontrol altında tutmak için döviz satışı yapmaya devam edip etmeyeceği konusu, döviz yatırımcıları tarafından merakla bekleniyordu.

OVP sunumunda, dolar kurundaki artışın yıl sonuna kadar durdurulacağına yönelik verilen bilgiler, bu belirsizliğe yanıt niteliğinde oldu. Ekonomi yönetiminin bu yöndeki stratejileri ve adımları, döviz piyasaları üzerinde etkili olmaya devam edecek gibi görünüyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.