Doların Uyku Modundan Çıkış Tarihi Belli Oldu: İşte Yeniden Yükselişe Geçeceği Zaman!

31 Mart seçimlerinin ardından dolar kuru uzun süre sabit seyretti, bu durum döviz yatırımcılarında endişe uyandırdı. Dolar kurunun ne zaman yükseleceği sorularına Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yayımladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde bulunan yanıtla aydınlatma getirildi.

Türkiye'de uzun süredir kesintisiz bir yükseliş trendinde olan dolar kuru, 31 Mart'taki yerel seçimlerin ardından uzun bir duraklama sürecine girdi.

Son 3 ayı aşkın süredir 32 lira civarında dalgalanan dolar kurunun yeniden yükselip yükselmeyeceği merak konusu olurken, yatırımcılar için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) önemli bir açıklama geldi.

TCMB'nin haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi raporuna göre, finansal ve gerçek sektörden toplam 68 katılımcının beklentilerine dayanarak yıl sonunda dolar kuru tahmini belirlendi.

Ankette yer alan katılımcılar, 31 Aralık 2024 itibarıyla dolar/TL kurunu 37,7463 TL olarak öngördüler. Bu tahmin, 8 Temmuz itibarıyla 32,63 TL seviyesinde olan dolar kurunun yıl sonuna kadar 5,1 TL daha yükseleceği anlamına geliyor.

Öte yandan, Türkiye'ye yönelik artan yabancı sermaye girişleri, yıl sonuna dair beklentilerde iyimserliğe neden oldu. TCMB'nin geçmiş raporlarında ise 2024 sonunda dolar kurunun 40 TL sınırını aşabileceği öngörülmüştü, ancak döviz piyasalarındaki yatay seyir nedeniyle beklentilerde aşağı yönlü değişiklikler gözlemlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.