Dolar/TL ve Euro/TL Son Durum: Faiz Kararı Beklentileri Piyasaları Nasıl Etkiliyor?

Döviz kurları, Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı hafta öncesinde yatay bir seyir izliyor. İşte Dolar/TL ve Euro/TL'nin güncel değerleri ile piyasalardaki gelişmelere dair son durum.

Bankalararası piyasada döviz kurları, Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı haftaya giriş yaptı. Bugün ilk işlemler sırasında Dolar/TL 33,91 seviyelerinde işlem görürken, Euro/TL ise 37,71 civarlarında alıcı buldu.

Piyasalarda günün gelişmeleri arasında Hazine ihaleleri ve veri gündemi dikkat çekiyor. Ağustos ayına ait bütçe verileri ve 12 Ağustos 2026 itfalı sabit kuponlu ile 18 Ağustos 2026 itfalı TÜFE'ye endeksli tahvillerin yeniden ihraçları, bugün takip edilecek. Hazine, aylık borçlanma programını bu hafta tamamlayacak.

Bu hafta ayrıca ABD, İngiltere, Japonya ve Türkiye'nin faiz kararları piyasalar için önemli bir gündem maddesi olacak. Özellikle Merkez Bankası'nın (TCMB) enflasyonu kontrol altına almak için uyguladığı sıkılaştırmanın ardından, Eylül ayında politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutması bekleniyor. Ekonomistler, bu yıl faiz indirimi beklentilerinin azaldığını ve ilk faiz indiriminin ertelendiğini öngörüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.