Dolby Atmos ve Dolby Vision desteği duyuruldu

Ses ve görüntü teknolojileri geliştiren Dolby firması; Xbox Series X ve Series S’in çıkışında Dolby Atmos ve Dolby Vision destekli oyunların geleceğini açıkladı.

HDR’a göre yüzde 40 daha fazla parlaklık sunan ve geleceğin teknolojisi olan Dolby Vision’la birlikte oyunlarda ciddi anlamda görüntü alanında sıçrama gerçekleşecek.

4K ve HDR 10 Bit renk sunarken Dolby Vision ile bu 12 Bit renk derinliğine kadar çıkacak. En iyi HDR deneyimi sunan bu teknoloji Xbox One’da da mevcut. Ancak Xbox One’da oyunlar yerine sadece Netflix’te devreye giren Dolby’nin teknolojileri artık oyunlarda da kullanılabilecek.

İlk etapta Gears 5, F1 2020, Cyberpunk 2077, Call of Duty Warzone ve Ori oyunlarında sunulacak olan bu desteğin 2021 yılında çıkacak olan AAA yapımların neredeyse tamamında olması bekleniyor.

Eğer Atmos destekli bir hoparlöre sahip değilseniz lisans için aylık 15 dolar ödemeniz gerekecek. Kulaklıklarda ise Dolby’nin geliştirdiği uygulamadan gerekli ayarları yapabileceksiniz.

Şimdilik özellikle de Türkiye’de Dolby Atmos teknolojisi yaygınlaşmış olsa da Dolby Vision maalesef ki pek yaygın bir kullanıma sahip değil. Dolby Vision destekli TV’lerin ve monitörlerin fiyatları neredeyse bir araba parasında. Parası olana güzel olacak olan bu yeni teknolojiler umarız en kısa zamanda herkesin erişebileceği seviye gelir.

Harici SSD ile ihtiyacınız olan her şey cebinizde olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!
Instagram’dan ilk adım sorunu olanlara yeni özellik!