Donald Trump: "Başkan olmak boğaya binmekten daha tehlikeli"

Donald Trump, son saldırı girişiminin ardından başkanlığın "boğa binmekten daha tehlikeli" olduğunu ifade etti. Saldırıda yara almayan Trump, Gizli Servis'in başarılı korumasını övdü. FBI, saldırganın ateş etmediğini doğruladı, ancak Gizli Servis’in güvenlik açığı eleştirildi.

TRUMP’IN AÇIKLAMALARI

Eski ABD Başkanı Donald Trump, hayatına yönelik son saldırı girişiminin ardından düzenlediği ilk toplantıda, başkan olmanın "boğa binmekten daha tehlikeli" olduğunu belirtti. Michigan'da düzenlenen toplantıda, başkanlık yapmanın gerçekten tehlikeli bir iş olduğunu vurguladı.

SALDIRI VE GÜVENLİK DETAYLARI

Saldırının üzerinden 48 saat geçtikten sonra yapılan bu toplantıda, Trump herhangi bir yara almadan olaydan kurtuldu. FBI, saldırgan Ryan Routh'un ateş etmediğini doğruladı. Ancak, Gizli Servis’in şüphelinin teleskopik dürbünlü yarı otomatik tüfeği Trump’ın yakınına yerleştirmesine izin vermesi eleştirildi.

GİZLİ SERVİS’İN KORUMA PERFORMANSI

Trump, toplantı sırasında Gizli Servis’in suikast girişimine karşı başarılı bir şekilde koruma sağladığını vurguladı ve onların "harika bir iş çıkardığını" söyledi. Trump, Gizli Servis’in etkili müdahalesine rağmen, başkanlık görevini yürütmenin riskli bir iş olduğunu yineledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.