Donald Trump: Çin'den ithal edilen araçlara yüzde 200 vergi uygulayacağız

Donald Trump, 2024 başkanlık seçimleri için Çinli otomobil üreticilerinin Meksika'da kurduğu fabrikalarda üretilen araçlara yüzde 200 gümrük vergisi getireceğini açıkladı. Bu adımın, Meksika'daki Çin araçlarını ABD'de satılamaz hale getireceğini savundu.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin 2024 başkanlık seçimlerindeki adayı Donald Trump, Çinli otomobil üreticilerinin Meksika'da fabrikalar kurduğunu belirterek, seçilmesi durumunda bu fabrikalarda üretilen ve ABD'ye gönderilen araçlara yüzde 200 gümrük vergisi getireceğini açıkladı.

Michigan eyaletinde yaptığı konuşmada, Trump Çin'in ABD otomotiv endüstrisi ve ekonomisi üzerindeki etkilerini değerlendirdi. "Eğer seçimleri kazanamazsam, 2 ya da 3 yıl içinde otomotiv endüstrimiz olmayacak" ifadesini kullandı.

Trump, Çinli otomobil üreticilerinin Meksika'da "dev fabrikalar" inşa ettiğini iddia ederek, bu fabrikalarda üretilen ve ABD'ye ithal edilen araçlara yüzde 200 gümrük vergisi getireceğini söyledi. Bu vergilerin, "Meksika'da üretilen Çin araçlarını" ABD'de satılamaz hale getireceğini ve yabancı otomobil üreticilerinin ABD'de fabrika kurmalarını teşvik edeceğini savundu.

Mart ayında Ohio'da yaptığı konuşmada, Trump Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e seslenerek, "Şu an Meksika'da inşa ettiğiniz dev otomobil üretme tesislerinde Amerikalıları çalıştırmayacaksınız ve o araçları bize satmayacaksınız" demişti.

Trump, başkan seçilmediği takdirde ABD'nin ekonomik bir buhrana sürükleneceğini öne sürdü ve "Ülkede kıyım yaşanacak. En hafifi bu olacak. O arabaları satmayacaklar. Dev fabrikalar inşa ediyorlar" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.