Donald Trump: "Harris bizi 3. Dünya Savaşı'na sokacak"

ABD basınında yer alan haberlere göre, Pensilvanya eyaletinde düzenlediği bir mitingde konuşan Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump, Demokrat Parti’nin başkan yardımcısı adayı Kamala Harris'in uluslararası liderlerle başa çıkmada yeterli yetkinlikte olmadığını iddia etti.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Pensilvanya eyaletinde düzenlediği bir mitingde konuşan Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump, Demokrat Parti’nin başkan yardımcısı adayı Kamala Harris'in uluslararası liderlerle başa çıkmada yeterli yetkinlikte olmadığını iddia etti. Trump, özellikle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping gibi küresel ölçekte etkili liderlerle diplomatik ilişkiler yürütmenin Harris'in yeteneklerinin ötesinde olduğunu öne sürdü.

Trump, konuşmasında dünyanın şu anda küresel bir savaş tehlikesiyle "hiç bu kadar yakın olmadığına" dikkat çekerek, kendisinin başkan seçilmesi durumunda böyle bir çatışmadan kaçınma sözü verdi. 

Ayrıca, Harris'in başkan olması durumunun tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini ifade eden Trump, "Harris’i başkan yapmak, milyonlarca insanın hayatıyla kumar oynamaktır," dedi. Harris'in liderlik kabiliyetlerini sorgulayan Trump, onun yetersizliğinin ABD'yi 3. Dünya Savaşı'na sürükleyebileceği konusunda endişelerini dile getirdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.