Donald Trump: “Seçimde yenilirsem, 2028'de yeniden aday olmayacağım“

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Kasım’daki başkanlık seçimlerinde kaybetmesi halinde 2028'de yeniden aday olmayacağını açıkladı. Trump, “Bu son olacak” derken, Harris’e kaybetme ihtimalini nadir de olsa dile getirdi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Kasım ayındaki başkanlık seçimlerini kaybetmesi halinde 2028 seçimlerinde yeniden aday olmayı düşünmediğini belirtti. 78 yaşındaki Trump, üst üste üç seçimde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı oldu ve bu süreçte partiye önemli ölçüde şekil verdi.

Sinclair Medya Grubu'na verdiği röportajda Trump, Demokrat Başkan Adayı ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e yenilirse bir daha aday olup olmayacağı sorulduğunda, "Hayır sanmıyorum, bu son olacak. Hiç sanmıyorum" diyerek 2028 seçimleri için adaylık planlamadığını ifade etti. Ancak Trump, bu seçimlerde başarılı olmayı umduğunu da sözlerine ekledi.

ABD yasalarına göre başkanlar en fazla iki dönem görev yapabiliyor. Dolayısıyla Trump kazansa bile, 2028'de yeniden aday olması mümkün görünmüyor. Yine de Trump, genellikle seçimi kaybetme ihtimalinden nadiren bahsetti ve sıklıkla zafer vaatleri verdi. Ancak son dört gün içinde ikinci kez bu olasılıktan söz etti.

Geçtiğimiz perşembe günü İsrail-Amerikan Konseyi etkinliğinde yaptığı bir konuşmada da kaybetme ihtimalinden bahseden Trump, bu durumun kısmen Yahudi seçmenlerin sorumluluğu olacağını söyledi. Basında yer alan haberlere göre Trump, "Bu seçimi kazanmazsam, bunun Yahudi halkı üzerinde büyük bir sorumluluğu olacaktır" dedi. Bu ifadeleri, Harris’in kampanya ekibi ve çeşitli Amerikan Yahudi kuruluşları tarafından kınandı.

Harris’in kampanyası şu ana kadar 190 milyon dolardan fazla bağış toplarken, Trump’ın kampanyası ve destekçileri 130 milyon dolara ulaştı. CBS televizyonunun son ulusal anketine göre Harris, %52 oy oranıyla Trump’ın önünde. Kritik eyaletlerde bu fark %51’e iniyor. NBC anketinde de Harris’in Trump’a karşı beş puanlık bir üstünlüğü olduğu görülüyor. Ancak ekonomi, göç ve geçim sıkıntısı gibi meselelerde Trump'ın seçmenler arasında güçlü bir desteği bulunuyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.