Donald Trump 'Tarihin En Büyük Pazarlamacısı' İlan Etmişti: Zelenski ile Trump’tan Kritik Görüşme!

Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile New York'ta bir araya geleceğini duyurdu. Trump, Ukrayna’daki durumu eleştirirken, Avrupa’nın mali katkısının yetersiz olduğunu vurguladı.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, New York’taki Trump Tower'da Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşeceğini açıkladı. Trump, yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki savaşın utanç verici olduğunu vurgulayarak, "Bu kadar çok ölüm ve yıkım, korkunç bir durum" ifadelerini kullandı.

Trump, Pensilvanya'da düzenlenen bir seçim mitinginde Zelenski’nin, ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat rakibi Kamala Harris’i desteklediğini belirterek, "Zelenski, tarihin en büyük pazarlamacısı" ifadesini kullandı. Ayrıca, Avrupa’nın ABD’nin sağladığı mali desteğin yalnızca küçük bir kısmına katkıda bulunmasını eleştirerek, bu durumun endişe verici olduğunu ifade etti.

Trump'ın Zelenski ile bir araya gelmesi, Ukrayna Devlet Başkanı'nın daha önce Joe Biden ve Harris ile bir araya gelmesinin ardından gelen sürpriz bir açıklama oldu. Biden, Ukrayna’ya toplam 7,9 milyar dolarlık yeni askeri yardım paketini duyurmuş ve Kiev’e desteğin süreceğini belirtmişti.

Öte yandan, bu görüşmenin Trump ile Zelenski arasında son zamanlarda yaşanan karşılıklı eleştiriler sonrasında gerçekleşmesi dikkat çekici. Hem Trump hem de Ohio Senatörü James David Vance, ABD’nin Ukrayna’ya yaptığı yardıma karşı çıkıyor. Zelenski, The New Yorker dergisine verdiği bir röportajda, Trump ve Vance’i eleştirerek, Trump’ın Ukrayna krizini durdurma konusundaki belirsizliğini dile getirmişti.

Trump, 24 Eylül'de yaptığı konuşmada, "Zelenski, onların bu seçimi kazanmasını çok istiyor" diyerek, Zelenski’yi her ziyaretinde 60 milyar dolar alıp giden 'tarihteki en büyük pazarlamacı' olarak nitelendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.