Donald Trump, vize yasağını arkadan dolanacak

ABD Temyiz Mahkemesi, 7 ülkenin vatandaşlarının ABD'ye girmesini yasaklayan kararnamenin askıya alınmasını yasalara uygun bulmuştu. Trump'ın kararname için temyiz yoluna gitmeyeceği, gelecek hafta yeni bir kararnamenin gündeme gelebileceği...

ABD Temyiz Mahkemesi, 7 ülkenin vatandaşlarının ABD'ye girmesini yasaklayan kararnamenin askıya alınmasını yasalara uygun bulmuştu. Trump'ın kararname için temyiz yoluna gitmeyeceği, gelecek hafta yeni bir kararnamenin gündeme gelebileceği öğrenildi.

Sputnik’in haberine göre; ABD Başkanı Donald Trump'ın imzaladığı kararname ile 7 ülkeye vize yasağı getirilme kararı alınmış, hakim James Robart, vize yasağı kararına karşı geçici bir engelleme kararı almıştı. ABD Temyiz Mahkemesi de, kararnamenin askıya alınmasını yasalara uygun bulmuştu.

Konuyla ilgili perşembe günü "Mahkemede görüşürüz" mesajı veren Trump'ın temyiz yoluna gitmeyeceği, yeni bir kararname hazırlamak da aralarında olmak üzere başka seçenekleri tercih edeceği öğrenildi.

'ŞÜPHEM YOK' DEMİŞTİ

Trump, Beyaz Saray'da Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile yapılan ortak basın toplantısında, gelecek hafta yeni bir kararname hazırlanabileceğinin sinyalini vermişti ve "Kazanacağımızdan şüphem yok" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.