Donald Trump’tan Joe Biden’a: “Yaşlı ve Perişan, Yarıştan Çekecek Kendini”

Donald Trump, Joe Biden’ın yaşlı ve perişan olduğunu belirterek seçimlerden çekilmesini öngördü. Trump, Biden’ın yerini Kamala Harris’in alacağını iddia etti ve Harris’in daha iyi bir aday olabileceğini fakat ‘zavallı’ olduğunu söyledi.

Donald Trump, ABD başkanlık seçimleri öncesi Joe Biden’ın yaşını eleştirerek yarıştan çekileceğini öngördü ve Biden’ın yerini Kamala Harris’in alacağını savundu. Trump, Harris’in daha iyi bir aday olabileceğini ancak 'zavallı' olduğunu ifade etti. Bu açıklamalar, Trump’ın golf sahasında yaptığı bir konuşmanın sosyal medyada yayılmasıyla gündeme geldi.

ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi, Donald Trump rakibi Başkan Joe Biden’ı "yaşlı ve perişan" olarak nitelendirerek canlı yayın tartışmasındaki performansını eleştirdi. Trump, Biden’ın seçimlerden çekileceğini öne sürerek, "Biden yarışı bırakıyor, bu da geriye Kamala'nın kaldığı anlamına geliyor" dedi. Trump, Harris’in daha iyi bir aday olacağını öne sürse de, onu 'zavallı' olarak nitelendirdi. Bu açıklamalar, Trump’un golf sahasında yanındaki kişiyle yaptığı konuşmanın sosyal medyada paylaşılmasıyla gündeme geldi.

Biden’ın yaşı, başkanlık yarışında kaygı yaratmaya başladı. Biden, Trump ile gerçekleştirdiği canlı yayın tartışmasında yaşla ilgili endişelere cevap verememiş ve tartışma sonrası yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Bu durum, Demokrat Parti içinde Biden’ın yarıştan çekilmesi gerektiğini düşünenlerin sayısını artırdı. Parti içindeki tartışmalarda, Kamala Harris’in Biden’a kıyasla daha güçlü bir aday olabileceği konuşuluyor.

Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi Lloyd Doggett, Biden’a yarıştan çekilme çağrısında bulunan ilk isim oldu. Daha önce Biden’ı destekleyen Temsilciler Meclisi Üyesi James Clyburn ise, Biden’ın çekilmesi durumunda Harris’i destekleyeceğini belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.