Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!

Türk eskrim tarihinde bir ilk! Doruk Erolçevik, Riyad'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda yıldız erkekler epede kategorisinde altın madalya kazandı. Milli sporcumuz, Mısırlı rakibini mağlup ederek zaferi Türkiye'ye getirdi. Türk eskrimine tarihi bir başarı!

Riyad'da düzenlenen Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda Türk spor tarihine altın harflerle yazılan bir başarı geldi. Doruk Erolçevik, yıldız erkekler epede kategorisindeki zaferiyle Türk eskrimine tarihi bir başarı kazandırdı. Mısırlı rakibini mağlup ederek altın madalyayı Türkiye'ye getiren genç sporcu, büyük gurur yaşattı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 12 Nisan'dan bu yana devam eden Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda bugün yıldız erkekler epede kategorisinde milli eskrimci Doruk Erolçevik, finalde Mısırlı rakibi Eslam Osama'yı 15-13 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Bu zafer, Türk eskrim tarihinde bir dönüm noktası olarak kaydedildi.Doruk Erolçevik, geçtiğimiz aylarda Napoli'de düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Eskrim Avrupa Şampiyonası'nda kazandığı bronz madalyanın ardından bu kez dünya şampiyonluğunu elde ederek adını altın harflerle yazdırdı. Bu zaferle birlikte Türk eskrim tarihinde ilk kez bir sporcu erkekler epede kategorisinde dünya şampiyonu unvanını kazandı.Şampiyonluk madalyasını T.C. Suudi Arabistan Krallığı Büyükelçisi Prof. Dr. Emrullah İşler'in elinden alan Doruk Erolçevik, başarılarıyla Türk sporuna ve milli eskrim camiasına gurur yaşattı. Bu önemli başarının ardından Doruk Erolçevik, Türk eskriminin geleceği için umut vaat eden bir isim olarak öne çıkmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'ı kızdıracak o hamle geldi
Filenin Sultanları Üçüncü Maça Çıkıyor: Maç Ne Zaman, Saat Kaçta?
Trabzonspor'da Yetişen Futbolcu Dev Takımın Teknik Direktörü Oldu!
Alex de Souza, Antalyaspor'la anlaştı
Merih Demiral Fenerbahçe forması giydi! O gurur!