Dostoyevski de Ukrayna’nın Rusya karşıtlığından payını aldı

Rusya karşıtlığının her geçen gün artış gösterdiği Ukrayna, ciddi siyasi sorunlar yaşadığı dev komşusunun edebiyat dünyasındaki en büyük dehalarının eserlerini yasaklamaya hazırlanıyor.BirGün’ün haberine göre, Ukrayna...

Rusya karşıtlığının her geçen gün artış gösterdiği Ukrayna, ciddi siyasi sorunlar yaşadığı dev komşusunun edebiyat dünyasındaki en büyük dehalarının eserlerini yasaklamaya hazırlanıyor.

BirGün’ün haberine göre, Ukrayna Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim okullarının müfredatlarıyla ilgili hazırladığı düzenlemede, Ukrayna Tarihi dersinin yanı sıra, Dünya Edebiyatı dersinin programında da değişikliğe gidiliyor. Düzenlemede, dünya edebiyatının en önemli isimlerinden, Fyodor Dostoyevski, Lev Tolstoy gibi büyük Rus yazarların eserlerinin müfredattan çıkarılması teklif ediliyor. Anton Çehov, Nikolay Gogol, MihailBulgakov gibi Rus yazarların eserlerinin ise öğrencilere okutulmaya devam edilmesi öngörülüyor.

Halkın önemli bir kesiminin ana dilinin Rusça olduğu Ukrayna’da kısa süre önce hazırlanan yasa tasarısında, Ukraynacanın ''hâkim milletin dili’ olarak kabul edilmesi ve resmi dilin kullanımını ihlal edenlerin adli cezaya çarptırılabilmesi öngörülüyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov iki yıl önce Ukrayna’daki Rusya karşıtı kampanyaya dikkat çekmişti. “Soydaşlarımızın yorumlarına göre onlara yönelik bir dizi ek kısıtlayıcı tedbirlerin alınması bekleniyor. Rusya karşıtı propaganda, genç kuşağa yönelik ''beyin yıkama’, hukuki desteğin yokluğu ve soydaşlarımızın haklarının korunmaması ciddi bir sorun. Gelecek yıl, diğer yönlerde çalışmalara paralel olarak tüm bunları özel rejimde dikkate almalıyız'' şeklinde konuşmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Yazar İpek Ongun, Mersin’de hayranları ile bir araya geldi!
Anthony Hopkins, "The King of Covent Garden" Filminde Handel'i Canlandıracak
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu