Döviz Pazarında Kritik Gün: 5 Eylül Dolar ve Euro Fiyatları Üzerindeki Beklentiler

Son günlerde dolar tarihi rekorunu kırarak piyasaları sarstı. Yüksek seviyelere ulaşan doların ardından döviz kurlarında gergin bir bekleyiş devam ediyor. Yatırımcılar ve ekonomi uzmanları 5 Eylül'de doların nasıl bir seyir izleyeceğini merakla bekliyor.

DOLAR KURLARINDA TARIHI REKOR ENDIŞELERI SÜRÜYOR: 5 EYLÜL GÜNCEL DÖVIZ KURLARI

Tüm Türkiye’nin yakından takip ettiği dolar kurlarındaki tarihi rekor, piyasalarda endişelere neden olmuştu. Peki, 5 Eylül itibarıyla dolar kaç TL oldu?

Hafta başında 34 TL seviyesinin altına gerileyen dolar kuru, yeniden bu seviyeyi aşarak yatay bir seyir izlemeye başladı. ABD'den yarın açıklanacak istihdam verileri öncesinde piyasalarda gergin bir bekleyiş sürüyor. Yatırımcılar, döviz piyasalarında yaşanabilecek olası hareketleri merakla takip ediyor.

DOLAR 34 TL ÜZERİNDE SABİTLENİYOR

Geçtiğimiz hafta yaşanan dalgalanmanın ardından dolar/TL, uzun süre test ettiği 34 TL sınırını geçerek 34.50 TL ile yeni bir tarihi rekor kırmıştı. Ancak bu seviyede kalıcılık sağlayamayan kur, 34 TL'nin hemen üzerinde yatay bir seyir izliyor. Hafta başında kısa süreli bir düşüş yaşayan dolar, yeniden bu seviyede işlem görüyor.

ABD İSTİHDAM VERİLERİ ÖNCESİ PİYASALARDA BEKLENTİ YÜKSEK

Doların bu hafta 34 TL seviyesinde işlem görmesiyle birlikte piyasalar, ABD'den yarın açıklanacak istihdam verilerine odaklandı. ABD'den gelecek haberlerin dolar ve diğer döviz kurlarına olası etkileri merakla bekleniyor. İstihdam verilerinin ardından döviz piyasalarındaki olası değişimler dikkatle takip edilecek.

5 Eylül Döviz Kurları:

  • Dolar/TL: 34.01 TL
  • Euro/TL: 37.82 TL
  • Sterlin/TL: 44.84 TL


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.