Döviz ve Altın Piyasası ABD'den Heyecanla Beklenen Haberi Aldı!

Piyasalarda büyük bir beklentiyle beklenen veri sonunda açıklandı ve bu, dolar ve altın fiyatlarında doğrudan etkilenecek. Ekonomi uzmanları ve yatırımcılar, bu verinin piyasalarda nasıl bir etki yaratacağını merakla bekliyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına dair ipucu verecek olan enflasyon verileri sonunda açıklandı. Mayıs ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), aylık bazda değişim göstermese de, senelik bazda beklentilerin altında yüzde 3,3 artış kaydetti.

Enflasyon verilerinin yanı sıra, bugün Fed'in faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları da büyük bir dikkatle takip edilecek. ABD enflasyon verileri ve Fed'in faiz kararı, hem altın hem de dolar fiyatlarını doğrudan etkiliyor.

Öte yandan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından dolardaki yatay seyrin devam edip etmeyeceği merak konusu. Geçen hafta dolarda yaşanan 40 kuruşluk artışın ardından kısa bir süreliğine yatay seyrin bozulduğu görülmüştü. Ancak, dolar hızla yatay seyrine döndü.

Piyasalarda yaşanan bu gelişmeler, yatırımcılar ve ekonomi uzmanları arasında geniş bir ilgiyle izleniyor. Dolardaki hareketlilik, uluslararası ticaret ve yatırımlar üzerinde doğrudan etkili olabileceği için yakından takip edilmeye devam edecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.