Dövizde rekor günü: 10 lirayı aşan Sterlin tarihi zirveyi gördü!

Piyasalar haftaya hareketli bir başlangıç yaptı. TCMB faiz kararı sonrasında düşüş yaşayan sterlin, tarihi zirvesini görerek 10 liranın üzerine çıktı. ABD doları 7,81 liradan, euro ise 9,07 liradan işlem görüyor.

Geçtiğimiz hafta T.C. Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından düşüşe geçen döviz kurlarında yükseliş tekrar başlarken, İngiliz sterlini tarihi zirvesini gördü. Sterlin bu gelişme sonrasında 10 liranın üzerine yükseldi. Rekorun ardından 1 sterlin 10,10 TL'den işlem görüyor.

Dolar ve euroda son durum

Sterlin/TL karşısında yükselişine devam ederken, döviz kurlarında genel olarak yükseliş gözlemleniyor. ABD doları 7,83 liradan, euro ise 9,15 liradan işlem görüyor. Yine majör para birimlerinden Japon yeni 7,41 liradan, İsviçre frangı 8,43 liradan, Avustralya doları 5,51 liradan, Kanada doları ise 5,84 liradan işlem görüyor.

Analistlerden döviz yorumu

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın konuşması ve ABD'de Dallas Fed imalat endeksi verisinin takip edileceğini bildirdi.

Merkez Bankası ve BDDK'nın son kararlarının piyasaları desteklediğini ifade eden analistler, özellikle jeopolitik gelişmelerin risk iştahını azalttığını, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin haber akışının da gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin kuruyemiş devi iflas bayrağını çekti! Çalışanlar maaş alamadı: Şubeleri kapatıldı
Ayakkabıda kepenkler iniyor!
Türkiye için yatırım defteri kapanmadı!
Yatırım olsun diye otomobil alanlara kötü haber: Sektörün kalbi galericiler açıkladı!
Ünlü Otel Zinciri İflas Bayrağını Çekti, Türkiye'nin En Büyük Otelleri Arasındaydı!