Dr. David Lidgey'nin gizemli kayboluşu: 7 yıl sonra gelen esrarengiz mesaj, el yazımı bir not ve çözüleme

Britanya'nın Norfolk kentinden doktor Shona Lidgey'nin meslektaşı olan eşi David, 11 yıl önce bir not bırakıp bir daha evine hiç dönmedi.

Daily Mail'in aktardığı 11 yılık hikayeye göre David, genelde evde olmayacağı zamanlarda eşine kısa mesaj atardı, ancak bulduğu el yazısı not o gün Shona'yı endişelendirmemişti. Shona, "Herhalde kendini iyi hissetmiyordu ve işten izin aldı diye düşündüm" dedi.

Shona, evde "Yürüyüşe çıktım" yazılı notu bulduktan sonra bir daha eşini hiç görmedi. Saatler geçtikçe panikleyip David'i aramaya başladığını söyleyen Shona, asla cevap alamadı. 

David arabasını, pasaportunu, cüzdanını ve kredi karlarını evde bırakıp çıkmıştı. Shona'nın ona hediye ettiği Tag Heuer marka saat de baş ucunda duruyordu. David, sadece ev anahtarını alıp çıkmıştı. 

Shona, "Sanki bana kişisel bir mesaj bırakmıştı. Gidiyordu ve geri dönmeyecekti" dedi. 

Bugün hala David Lidgey'nin gizemli kayboluşu sırrını koruyor. Eşi Shona ve üç çocuğu, 29 Haziran 2011'den bu yana ondan haber alamadı. Polisin aramaları sonuçsuz kaldı; David öldü mü kaldı mı; bu bile bilinmiyor. 

Kayboluşundan 7 yıl sonra Shona, David olduğunu iddia eden birinden bir mesaj aldığını söylüyor: "Beni yakında göreceksin". Shona, "Bu David miydi yoksa delinin teki miydi bilmiyorum, ancak kalbimde David'in hala hayatta olduğunu hissedebiliyorum" diye konuştu. 

Polis mesajın geldiği telefonun kime ait olduğunu tespit edemedi; sadece telefonun Londra bölgesinde kullanıldığını gördü. Telefon hattının kısa süre sonra kapatıldığı bildirildi. 

Shona, "Eğer bu kişi David değilse; kim bize böyle bir mesaj gönderecek kadar acımasız olabilir ki? Bizim canımızı bu kadar yakacak birini düşünemiyorum" dedi. 

Shona ve David'in çocukları artık 26, 24 ve 19 yaşında. Hepsi babalarına kızgın olmadıklarını; ruh sağlığı sorunlarının onu, kendilerini terk etmeye ittiğini düşündüklerini söylüyor. 

Shona, David'i tanıdığı süre boyunca eşinin depresyonla mücadele ettiğini; 2001 yılından önce ebeveynlerinin peş peşe ölmesi; ayrıca en iyi arkadaşının intiharının onu çok kötü etkilediğini söyledi. 

Yaşanan birçok farklı olayın David'in ruh sağlığının kötüleştiği konusunda kendisini endişelendirdiğini söyleyen Shona, eşinin yardım almayı reddettiğini belirtti. 

29 Haziran 2022, David'in ortadan kayboluşunun 11. yıl dönümü olacak. Ailesi, eğer hala hayattaysa sadece ondan haber almanın bile yeteceğini söylüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD Senatörleri, UCM Başsavcısını İsrail'e Yönelik Tutuklama Emri Konusunda Tehdit Etti
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Kirby: Hamas'ın 6 Haftalık Ateşkes Önerisi Değerlendirildi
Fransa, Refah'a yönelik askeri müdahaleyi "savaş suçu" olarak tanımladı
Madonna, Copacabana Plajı'nda muhteşem bir gösteriye imza attı: 1.5 milyon kişi konser alanındaydı
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı, Refah'a saldırı çağrısı yaptı